>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, December 26, 2007

cuti 20-25 dec

Alhamdulillah...

19 dec 7pm- Sampai ke rumah dari office..gara2 hubby gi service kereta last minit...lama gile....Balik tu akif tidur aku plak pack barang hubby gi petrol station. Tak lama lepas tu adik aku sampai...Angkut semua barang sumbat kereta...mandi bagai siap...
19 dec 10pm-bertolak dari section 24..singgah section 20 makan jap then bertolak gi BJ ambik tok aku....
19 dec 11pm- bertolak dari BJ....

20 dec 5am- Sampai Kampung
Selamat hari Raya Aidil Adha...
Tak beraya ke mana pun...gi umah tok ngah sebelah rumah ngan umah pak ndak aku kat pekan je....
Lepas tu lepak rumah....

21 dec lepas solat jumaat around 3pm gitu- Bertolak ke Penang sana jalan2 ..Bawa akif and cousin naik ferry..Mak aiii jakun...kaget dan kagum sungguh si akif...dok perhati air laut
Kepoh yang amat....
Kami dah lama tak ronda Penang..Jalan banyak berubah nooo....
Pi Queensbay JJ..MMM....Tak de le best pun hahahahaaa biasa2 aja..
Pukul 12am baru sampai umah...

22 dec- Melepak di rumah....Gi beli barang2 dapur untuk mak aku

23 dec- Ahad...Bawa mak aku pi SP cadang nak pi EPF tutup plak...maka pi telekom terminated phone line rumah..tak larat aku nak bayar..org lain gayut aku gak yg kena bayar..aku beli henpon utk mak aku....so target sebln rm30 hahahaaaaa...
Pak we adik aku datang.....
Malam tu kami lepak kat Kolam Air panas Lenggong...
Aku macaqm biasa le tak minat aku kalau tempat2 gitu..tukang perhati je la....Anak bertuah aku tak nak join juga sebab 'air panas'
Kihkihkihkihkih...

24 dec- sebelum bertolak balik SA..Gi pasar dulu belikan mak aku apa yang patut....
Dalam pukul 10am gitu bertolak ...
Sampai BJ pukul 3pm gitu....Sampai sect 24 pukul 4pm gitu....
Opsss..on the way singgah bagus sect 13..Yeyyy...aku dah beli tray with cutter tu ...yahoo..
Tak sangka nooo kat situ bahan2 kek boleh tahan....naik rambang mata aku....
Tapi disebabkan ruang kereta aku limited aku takleh nak borong sakan..hahaaaaa

Aku balik kg aku beli periuk....lagi apa ya...mmmm....ahaa set sudu...lagi penyagat....lagi apa ya...brg2 murah2..al maklum la sempadan kihkihkihkih...
Set vision..nyonya tu offer aku rm350....mahal ke murah?harga asal rm550....

25 dec- Operasi mengemas rumah..manakala anak bertuah aku tidor penat kot balik kg bebas macam burung....lari sana sini tak de sape halang...masuk hutan belukar etc.....
ayam itik kucing langsung tak mau dekat rumah sbb takut kat budak montel tu....

Kat kampung petang2 kami bawa akif ronda kampung tgk kambing, lembu dan kerbau...
Tengok kebun getah, hutan lalang etc....Dia nampak sgt enjoy....

Hari ni start kerja....

Arghhh...tiba2 mood aku jadi tak baik sebab....arghhh aku bengang ngan menejer bangang!
Sample hari ni estimated dapat but tak sure... faham?
Dan kalau ETA hari ni pun bkn aku bleh dapat kena melalui beberapa checking dulu baru akan pass bagi aku....
dongoi ngok beruk le menejer buduh tu...Esok nak settle ...tengkorak dia!!Ingat lab tu dia yang punya
Ni bangsat nih
nanti complaint schedule aku..aku buat schedule pandai2 nak tukar..siot...tak kira aku akan ikut schedule aku...mampos pi dia....Kalau dia bnyk songeh karang aku sound.....

huh bengang!

mood hilanggggggggggggg

5 comments:

mado_ct said...

selamat hari raya aidiladha. Syok noo balik kampung. Hang pi legong tu lalu tepi rumah parents aku la..

anamiraa said...

ha ha ha ha tension nampak pepagi nih??

cool bebeh!

Fid said...

memang hangin hang tau...
aku sikit punya plan kerja
si sangap tu senang2 nak tukar2...

rizza said...

ala hai fid..elok2 cite raye..ko tetiba ilang mood...relex le beb!!

Fid said...

rizza
mau idak
aku tgh dok menaip tiba2 beruk tu dtg...hangin laaa
hahaa