>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, February 15, 2008

ee...nande?

Nanka
mukatsuita naaaaa

Aku
Ya aku..Pro breastfeeding
maka kalau kat tempat yang patut bincang pasai BF ..org buat bincang pasai lain2 jenis susu aku jadi ralat...

Aku tak akan kata "boleh bincang..apa salahnya yada yada.."

aku akan kata..."boleh tak gi bincang kat tempat lain?"

Maaf jika ada yang terasa...

Aku BUKAN benci orang tak susukan anak..aku juga TAK benci orang yang bagi anak FM...
Tak ada faedah nak benci
tapi aku TAK suka orang yang
1. BF anak sekadar melepaskan batuk di tangga..
2. suka list down alasan...(kalau yg bg alasan "aku tak tau pun kita bleh buat EBM yada2 " ni aku tak marah sbb aku pun dulu2 tak tau....) Tapi bila dah join komuniti yg proBF paling tidak kita tutuplah sikit 'kebodohan' yg tak sepatutnya tu...karang kalu kena pangkah ngan org yg pro BF nak marah ....so cover2lah ya
3. Kalau anda gagal susukan anak anda....anda boleh cuba lg..biar gagal 10X pun asalkan anda berubah ke arah kebaikan ..biar 1% sekali pun....asalkan hari ini lebih baik dr semalam....
4. Kalau anda gagal..JANGAN nak ajak org lain gagal...Bglah pendapat membina..jgn dok bg pendapat pemusnah..


emosinal plak

lagi satu hahaaa

ada yg conderm..
"blog ko ni sampah...tak de faedah....dah berjaya BF kan anak ko takyah lah nak kepoh iye2 ngater org yg tak BF anak..."

Opsssss....
Baca blog aku dr awal ya..OR..sapa suruh hang mai baca?aku suruh ka?Hang yang click kan?

Aku bukan benci FM..tapi aku benci bagi anak aku FM..maka aku tak bg la dia FM....
Tak dak halnya hang nak bg anak hang susu getah sekali pun asalkan hang jgnlah ajak org lain buat benda yg sama...

"ko jgn takbur..kalau kena tarik balik bari ko tau."
tang mana aku takbur?

Adussss...blog aku ni susutkan duit org dlm bank ka?
Aku rasa ok pe aku naip sini tak de org baca pun ok asalkan aku tak mereng lepas geram kat tempat tak tentu hala...
horhorhor...

nancyatte..

baka baka baka..baka mono ha baka daaa..(attari mae...)

yappari yo no naka kon na henna hito ha ippai imasu..
Shikatanai daaa...

Ya Allah konna hito bito wo watashino soba ni inaiyoni...

ampun maaf dipinta bg yang membaca isi kandungan tiada faedah..hanya sekadar melepaskan geram nan amat sgt...

5 comments:

sitilina said...

ahaha
cepatnya trus publish n3 baru

tu lahh.. bila kita war2 sal bf ckp kita nk menunjuk. xpaham.

Fid said...

lps published entry ni gi melawat blog hafiy tgk ada macam iras2 punya isi hahahaa

rizza said...

aku setuju..hehe

biase la org yg gagal tak mengaku gagal melainkan cuba menutup kegagalan dengan merendah2kan org lain dan juga mengata bukan2...biase la manusia yg tak puas hati..dan akan salah fahaman serta memutarbelitkan fahaman..(tu dlm kapla derang la....kita sikit pun tak rasa riak..cuma cuba nak bagi moral support..tapi derang yg begini tak leh terima..sebab pelbagai alasan dah set dlm kapla...so tu yg do main kata bukan2 je.....)...

yg penting kita berjaya bf dan nak org lain berjaya sama....bukannye kita nak org lain gagal..(adakah tu di namakan takbur???? sapa kata tu dia la takbur dgn kegagalan dia....)

tak de semangat nak membina diri tapi nak org lain ikut sama cam kegagalan dia....sorry la org cam ni....memang takkan terima la org yg berjaya bf open hand...hehhe sebab perassan dengki n iri hati.....tu pasal dia leh kata macam2 kat org yg berjaya bf ni....

ok pi..ye la ctlina...sama lak entry awak ngan fid..

anamiraa said...

yep, kalau takde benda pekdah nak cakap adalah lebih baik diam. jangan anda jatuh dan menjatuhkan orang lain pula.

ramai sgt orang yang terasa pakar dalam sesuatu. yang paling teruk bila pakar bagi alasan heheheheh.. (macam abang aku!)

mamafiza said...

Dear Miss Lovebaby,

Keep on your superb job!

I will always support you :)

Indeed, it's such a marvelous job you had done in sharing information about BF (high-5)

Too many "blog haters" out there. This is your space, you decide and I love it ^_-

May Allah swt blessed your sweet family. Amin~