>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, February 6, 2008

mo cyotto noni!

Tidak semena2 pukul 343am tadi anak aku jatuh katil...aku dah sedar aku dah bergegas nak sambar dia tapi aku lambat 0.0000001saat...tertonggeng dia jatuh..sib baik jatuh atas 3 biji bantal yg dia tendang jatuh..
Maka aku terus jadi macam ju-on....aku tgk jam 343am..mana laki aku ni?

Ya Rabbi dia masih dok ngadap itu kerja dia..
Terus aku jadi macam ketua pengakap...
Abanggg awat tak tidoq lagi hah???

Dia pun lari masuk bilik tgk anak yg sudah tertonggeng...
Anak aku sambung tidoqq..hanya bunyi ek ek ek jeee...

Dia cari daddy dia la tu sepatutnya time tu dia sondol daddy maka tak de daddy terjun katillah jwpnyaaa

Ttg lelaki itu
aku nak tgk berapa bln bonus dia bleh dapat..appraisal..dia dapat 4/5..aku kata sikitnya...awat tak dpt 4.9/5?dia kata takleh sbb Dept dia mmg dapat sikit2 gitu ja..kira dia antara terbnyk

Award dah pernah dapat tiap bln nama naik....tp ishh aku nak tgk berapa increment dia akan dpt dan bonusnya berapa...

Lelaki itu mmg seorang yg boleh dikatogerikan pekerja serba boleh
masa kerja ngan konsesi dulu dia mmg tiap2 tahun dr thn 1st sampai thn berenti mmg dapat tak kurang dr 90/100..tiap2 thn head dept promote special increment tp tak pernah dpt pun!

Sampailah dia pun sedar sendiri itu kompeni sungguh tak guna...
counter offer...pun ciput bangat!

Menggelupor derang lps lelaki itu belah....

ni kompeni baru ni aku nak tgk mcm mn plak depa menilai dia

Aku ...aku mendoakan agar mereka nampak potensi dia itu...
Ya Allah murahkanlah rezeki kami!

2 comments:

rizza said...

Good Luck!!!...

hehhehe

anamiraa said...

aku pun doakan agar melimpah ruah rezeki hang sekeluarga. lepas tu jgn lupa belanja aku eskrem ok!