>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, February 11, 2008

Sg Congkak

Semalam 10 Feb pertama kali kami bawa anak manja kami gi berkelah kat sg congkak..
Mmmm
Rupanya anak aku penakut air bertakung/mengalir...Arghhhhh...Dia geli ngan air yang ala2 tak jernih mcm air swimming pool tu boleh?
Kalau swimming pool OK plak...Aiyaaa!

Cerita ttg sg congkak ini..
Aku agak terkilan dengan sikap pengunjungnya...
  • Bilik persalinan pakaian dijadikan tandas!
  • Guna polisterin untuk bahan bakar!
  • Buang sampah merata2 walaupun tong sampah ada...--> Dr segi konsep manusia berakal berfikir..bawalah plastik sampah sendiri!Jangan dok harapkan subsidi sangat laaa..Plastik beli brg kat Tesco ka giant ka pun bleh buat plastik sampah!
  • Tak jaga alam sekitar
  • Bau hancing kat pondok2 rehat!Mau kincing ka?kincing je la dalam ayaq!yg pi kincing kat tempat rehat tu apa hal?
Pada pandangan aku...
Peranan ibu bapalah paling penting dalam hal ini.....
Latih dan ajarlah anak2 kita agar menghargai alam sekitar....

Semoga usaha kita berkekalan dan dirahmatiNYA

Untuk panduan sapa2 yg nak pi sg congkak...
bayaran masuk rm1/person
bayaran bawa masuk kereta rm2/kereta
bayaran masuk toilet rm0.30/person kat dalam kawasan.
bayaran masuk toilet rm0.50 kat luar kawasan

p/s: Kalau petrol n tol naik agi sure bayaran2 di atas pun akan naik kakhkahkahkahkah...

sekian....

7 comments:

sitilina said...

sungguh tak best kalo pi tpt2 perkelahan... dgn sikap pengunjung camtu. tp pegi gak sal gian nk main waterfallll

rizza said...

biase la standard org kita yg tak reti jaga alam sekitar....
patutnya memang kat sekolah pun kena ade subjek tambahan....
"mencintai alam sekitar"
"menjaga negara & persekitaran"
"sayangi la agama, bangsa & negara anda!!!"

boleh ke????

anamiraa said...

err..
sg congkak ni tang mana? aku memang fail la geography nih!

Fid said...

akak anamiraa
itu sg congkak dekat hulu langat sana..dusun tua bagai sana...

Mommy's brownies said...

d&d tak pernah pi sg lagi... last aku pi time aku kawin takdak anak kot.. tu pun susah nak jumpa sg yg bersih dah.. dulu aku kadet polis pernah camping kat sg congkak..masa tu cantik and bersih lagi la..siap tido sana dlm khemah! hehehe
Aku masa d&d kecik takut nak bawak pi sg sbb takut anak aku meragam...hehehe... kot ada yg sakat la..tapi la ni dah besar ok la..aku pun rindu nak mandi sungai! jom kita gather piknik2 beb! aku nak kenaikan anak aku ngan sungai! tapi jgn sungai airnya keroh udah! hehehe

Yan said...

mak pun ala2 dah lama tak layan sungai ni.. risau dengan Arif je.. dia ni pantang jumpa air.. terjun dalam swimming pool pun ala2 pro swimmer.. seriau mak!

said...

World Of Warcraft gold for cheap
wow power leveling,
wow gold,
wow gold,
wow power leveling,
wow power leveling,
world of warcraft power leveling,
world of warcraft power leveling
wow power leveling,
cheap wow gold,
cheap wow gold,
buy wow gold,
wow gold,
Cheap WoW Gold,
wow gold,
Cheap WoW Gold,
world of warcraft gold,
wow gold,
world of warcraft gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold
buy cheap World Of Warcraft gold f3z6z7jv