>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Saturday, February 23, 2008

makan makan makan

Aku kan...Sejak bersalin aku memang asyik makan makan makan..sbbnya 365 hari 24 jam..lapar................
Dan berat mmglah maintain BERAT..ok........
(Dah berzaan berat)
Tapi lately sudah put in several kgS uwaaaaaaaaaaaaaaaaa
Haru biru

Maka
aku pun trylah satu diet ni
gantikan meal time ngan satu mende ni
ada la nampak perubahan..
maka aku layan la

Tapi
jeng jeng...
Punyalah aku berjaya minimized kuantiti benda yg aku mkn sampai aku gastrik
Kahkahkahkah

Seksa rupanya gastrik nih

Maka..aku la ni makan seperti sedia kala.....

Apa yg aku nak kata di sini

pengalaman aku BF kan anak mmg melaparkan dan mendahagakan....Ta pi demi anak tersayang..MAKANNNN
makanlah makanan yang seimbang.......

Plan aku
Aku kena bnyk senaman kalau aku nak turunkan berat badan
Kalau nak kurang kuantiti mkn bagai ni
jgn harap le aku akan turun berat badan....
sepatutnya dah lama buat tp hahahaaaaaa......PEMALAS!!! padan muka....

semoga aku berjaya amin...

4 comments:

Che-Cheh said...

Kurang makan memang susah work. Paling bagus ialah makan makanan seimbang. Jangan makan too much and of course exercise banyak. Exercise lah ngan Akif.

kuireena said...

aku pun nak p cek out gym dekat ngan opis isnin ni..tak bley tahan la dgn ketebalan lelemak polar bear aku ni..hhiiiieeeee!!

rizza said...

makan jgn diet2...lepas makan jgn lupa angkat kayu..hehhehe salah..lepas makan jgn lupa bersenam...hahhhahhaha

fid...30 min ko pusing kilang ok gak....betul ni just 30 min je ko jln kaki....tapi kena buat tiap2 hari la...

Marisa said...

bila pk bab berat badan mmg runsing la.. selera mkn tinggi sgt.. aduhai.... go fid.. mulakan bersenam!