>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, February 12, 2008

lepaskan segala

Salam
Ohayo

Aku sekarang ni taklah busy sangat but start 14 feb ni...mmmm....
1. terguris aku (apa faedah nak terguris2?)
Terguris aku bila menejer si*t tu minta benda yg hanya aku ada dr org lain...dah tu nak wat re-test..macam tak percaya aku jerk..cilakok....dah tak percaya aku fire je la aku...buang je aku dr ini company bg la pampasan..settle...10 bulan gaji jadilah! bleh aku jadi SAHM terus hahahaaaa
(aku hanya perlukan(HANYA?) 10 gaji aku aja utk membolehkan aku jd SAHM?WOW!...Bleh hidup tapi tak mewah laaaaaa
In fact kalu income laki aku bertambah rm1k(gaji bersih lps EPF lps income tax laa) aja lagi...duit gaji aku boleh buat tokun! Bela kerang hahahaaaaa...melonggok dlm bank...Buleh????( tak de laaa...melonggok duit gaji aku bleh guna wat settle apa patut..bleh aku bg mak aku senang lenang laaa)
hanya 1k...boleh merubah hahahahaaaa
fukuzatsu!

2. Aku pelik
Ini kempeni kan suka sangat antaq org pi trainning kat jopun(ya la kan dah company jopun kan)
Masalahnyaaaa....Antaq org yg tak tau nihon-go (ya la dah tak ramai nihon sotsu pun)
tapi mmg mangkaq laaaa
Dah pi trainning....
Balik sini guna excite online translator buat translation...
Apa hal?
Kalau dah pi trainning awat takleh guna ja nota trainning compile?
Aat kena translate?
Pi melancong free erk?
bengg bengg bengg
Haaa...Memang aku tak puas hati
Aku yang sah2 grad sana yang sah2 faham bahasa sana....kalu nak ajaq aku cakap ja bahasa sana (lg aku paham dr dok pulun cakap omputih hahaha)
susah benor la derang ni
tak pandai uruskan human resource
(aku complaint je pandai....aku dah luahkan kat GM tp ampeh so tak yah percaya la si tua tu)

3. Smlm..lelaki itu bg tau aku..MAYBE dia akan apply ONE post kat KL*A..Ehem....
katanya confident dpt sbb Sr menejer sana call dia suruh apply sbb depa nak dia join depa..Buleh?(hebatnya laki aku! Pasai pa laki hebat bini tak hebat erk?ciss..aku hebat laaa)
kalau sana juga dia pindah kerja aiyoyo...kos pengangkutan meningkat....

option 1: beli sebiji lagi kereta KECIK(aku tak suka sebenarnya sbb apahal 2 biji SMALL cars?) estimated cost UP dalam rm600(tol/petrol/kereta 2nd hand kecik)...Arghhhh

option 2: Beli sebuah motosikal..Tapi bahayanya laki aku nak travel jauh naik motor....tak suka!

option 3: Pindah.....Aku cari kerja lain area dekat2 sana (nilai ka mana ka) pindah sana....maka bleh pilih nak beli motor ke nak beli kereta kecik lagi ka

Aku suka option 3 sebenaqnya..aku yg proposed...option 1 dan 2..lelaki itu yang proposed
Tapi aku kesian kat anak aku la..nak kena tukar 'school'..Bleh ka?Ke ambik maid?shhh...

sebenarnya aku ada proposal lg

option 4: aku cari kerja lain area SA nih..yang income 2X ganda sekarang..maka bleh beli satu kereta yg besaq sikit....Kami stay kat SA..anak aku sekolah kat SA....Lelaki itu aja ulang alik pi kerja naik le mana2 kereta yg dia suka..hahahaaaa
macam option 4 paling menariklah plak!!!!!

apa2 pun position yg konon lelaki itu nak apply pun blom diiklankan lg oleh pihak terbabit hahahaa..cuma itu Sr menejer sana je yg bg tau dia..horhorhor...

Conclusion: Aku WAJIB cari kerja lain...sekian

8 comments:

anamiraa said...

aku sokong kalau hang pindah kerja dekat laki hang. pastu beli aje kereta lagi satu tu. fid hang buleh hang buleh. dan hang memang hebat. cuma compeni hang tu aje yang mangkuk. sebenarnya tu allah nak tunjuk yang hang memang patut berenti aje dari situ cepat2.

semoga dipermudahkan perjalanan hidup hang dunia akhirat. amin..

Yan said...

if i'm in ur shoes, most probably i will take option #4..

mamadanish said...

Fid,i mcm paham je situasi u..
tapi beli keta 1 lagi??
Altho u mampu,tapi i mcm tak agree cos i tak nak u jadi mcm i..i ada 2
keta..satu keta tak la besar..satu keta kecik..kelisa.
I beli kelisa cos dulu i keje area glenmarie shah alam..tapi tak lama..lepas tu i dapt keje kat KLCC car pool ngan hubby so keta kena gilir guna keta,if not tak start satu lagi..rosak pulak..

Satu lagi maintenance keta ..i rasa mcm membazir sungguh terpaksa alocate certain money for 2nd car..nak jual balik..hmm lagi la rugi,keta cepat turun harga..

So u i rasa u pk la sedalam2nya,tanya hubby u,betul ke dia nak keje kat situ..n biar dulu dia keje sekejap,if dia suka..baru u decide nak beli keta ke tak. or paling best keje berdekatan leh car pool n save duit minyak keta.

Now,Try dulu ulang alik..dia fetch u..or u fetch dia kat komuter ke or ape2?Keje KLIA tak leh dapat ERL free ka?hehehe..saje tanye..

My ipar duduk kat nilai..trust me,its very hard to find good nursery or tadika or school..end up diorang terpaksa pindah balik ke shah alam..Tapi other part mcm KLIA semua i tak tahu la..

Sorry membebel pjgn tanpa diminta..abaikan je nasihat i if u rasa tak penting..sekian

Fid said...

anamiraa..
yaa mmg patut

Amin

cik yan
aku pun mcm tertarik ke option 4 hahaha

mamadanish
sebenarnya kitaorg pernah ada 2cars hahaha
tp dah jual satu sbb tidak diperlukan....kerja arah sama bagai...hahhaaa

tp kalau in case hubby gi klia mmg harus ada 2 cars sbb mmg bidang kerja berlainan..dan dia mmg akan bnyk outstation bagai..dia bkn tukar company tukar dept shj..kalau jadi laaa

utk peringkat awal mmg akan guna 1 car sahaja sampailah rasa benar2 perlu..mengikut keadaan..lg senang kalu boleh pindah dok tepi taska haha..then den gi kerja naik public transport..ish ish ish...

anamiraa said...

fid,
no 4 IS the BEST selection. apa salahnya inginkan yang paling hebat. i tell you, kalau kau tak putus fikirkan pasal no. 4 and totally discard yang lain tu, maka minda hang hang akan bagi idea yang menjurus kearah itu. so don't let the thought slip off your mind! it can do wonders!!

Fid said...

anamiraa
ya yaaa
no 4.....
hanya 2 org je perlu berubah..aku ngan lakiku... anakku bleh stay hehehee...Insya Allah dgn izinnya
Aku harap dlm tahun ni aku boleh buat posting update ttg hal2 ni amin..

rizza said...

fid...no 4...

good luck!!!

farah225 said...

gud lak fid!
dah ada org tolong bakar semangat tuh!!