>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, February 20, 2008

oh oh oh

Aku sebenarnya masih rasa bersalah ..
Bersalah kpd anak aku..Sebab malam tadi aku marah dia...Aku marah dia makan 'jajan'nya tengah malam (pukul 1130pm) dan dia nak tabur kat muka daddynya yang tengah nyenyak tidur.

Bila aku marah dia buat muka sedih dan berlalu ke ruang depan....

1. Aku tahu dia tengah tak puas hati dengan daddynya. Daddy tidur awal tak main dengan dia....Itu pun daddy ada hati nak gi opis plan nak balik pukul 10pm..pukul 930pm pun daddy dah lelap....

2. Dia nak ajak mummy tgk TV tapi mummy terlena..Kesian...itu pasal dia ambik keputusan makan aja laa...makan, nenen..makan, nenen..

Bila mummy tersedar dr tidur dalam pukul 11pm gitu mummy sibuk kemas beg dia plak....
Anakku itu doklah main seorang diri kesiannya dia..

Then pukul 12am lepas mummy pujuk minta maaf minta ampun sbb termarah dia....Mummy ajak dia tidur...So dia minta izinkan dia OFF lampu...so lepas off lampu dia nak lagi main...
Dia cucuk2 daddy..dia pulas telinga daddy dia ketuk daddy etc tapi daddy tak sedar...
Mummy tertidor..bila mummy tersedar pukul 1am...Dia belom tidur..dia tengah menyanyi...lagu anak katak...
Mummy angkat dia mummy peluk cium dia...
Dia nyanyi plak aspalela..lepas tu twinkle2 little star....
Then dia suruh peluk dia..Bila mummy tersedar lagi dia dah lena....

Apa yang mummy sedih...

Mummy terlena biarkan dia bermain bernyanyi sendirian....
Masih terbayang lagi muka dia yang kurang happy dengan keadaan malam tadi

Maafkan mummy sayang.....
Maafkan mummy....

7 comments:

Ms Lola said...

alalalalalaaaaa.. sgt kesian bila anak nak attention.

mlm td pun anak aku kena marah - ala2 kena kurung kat detention room gitu. nangis senangis-nangisnye. tak lama pas tu, diam. aku pun pi la tilik - kot2 dah muhasabah diri ke ape,kan. rupa2nya dah nak panjat keluar ikut tingkap, boleh??

btw, tingkap tu pun bukannye ke luar umah, dlm umah lg - renovate yg tader stail nye pasalll

rizza said...

cian nye..hehheh ala tu utk mendidik nya ....supaya tau mana yg boleh dia buat n mana tak boleh....tak pe la...

tak pe ko marah pun bersebab ..bukan marah buta tuli...

mimi.... ganas nya sofea...leh panjat tingkap..hehhhe

hehhhehhe

aku ni memang sokmo garang..tapi bila dia tak dengar cakap la..(main kat ruang dapur ke....atau dok kacau bapak dia tgh tido ke....pijak2 ke...tu kena la tegur..hehhe)selalu nye dia ok la...

Yan said...

aku ni dah jadik 2x singa.. esok si Zeri besar, jadik 3x singa.. ppl who know me in person, er, in reality sokmo tanya camne le aku handle bebudak ni dgn sora yg lemak merdu.. keh keh keh.. perasan! again, aku ada multiple personality.. keh keh keh..

anamiraa said...

hahahahaha! sian baby! itulah dia nak kawan tu.. apa kata tambah lagi kawan2 yang ala2 sebaya dia kat rumah.. hihihiii..

mumaina said...

cian ngan dia....
sis ana betui tu..
sokong...!!!
dia nak kawan kut w/pun sebenarnya mulut dia kata tak nak TAPI hati dia nak kot..heheheh

dzura said...

time for adikkkkk!!!!

Fid said...

ms lola
ganas weei anak dara hang!
padanlah ramping..mmg ganas hehehehee

cik yan
kahkahkahkah

anamiraa n mumaina..
ha korang tok sah dok api2kan aku....
kihkihkih
anak aku tak mau kwn baya dia..dia nak mummy ngan daddy dia aja hahahaaaaaa


rizza
tapi aku ttp rasa bersalah juga weii uwaaaaaaa