>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, April 25, 2008

Another story of BF

Aku bukan nak menunjuk atau berbangga diri cuma aku nak share satu kisah sahaja...

Diceritakan semula oleh pengasuh anak aku.

Pada suatu hari ada seorang FM promoter dr company X telah berkunjung ke Nursery anak aku.
Dia datang bawa sample FM.Ini bukan cerita tentang FM but cerita tentang BM.
Anak aku tak tidur tengah hari itu sebab dia baru aja bangun pagi(pukul 12pm).Ish ish..anak terun anak teruna

Apabila pengasuhnya keluar untuk entertain 'this lady' dia pun interframe le.
Lantas
"Besarnya 'baby'"
"heheheheheh.."
"berapa tahun ni"
"2 tahun lebih"
"Ni mesti minum susu badan ni..."
"Memang pun..sekarang pun minum lagi.Tapi macam mana you tahu?"
"Tengok dari perwatakkan dan badan dia ni kita dah boleh agak.."
"Oh ye ke.."
Maka si promoter FM itu tetiba tukar topik ke BM..Dia cerita bagaimana dia yang susukan anak dia sampai anak dia 7 tahun....
Siap tinggalkan message untuk aku lagi...Suruh aku teruskan BF si akif as long as possible/i can.

Betul erk kita boleh kenal budal BF hanya dari luaran???
Maybe yes bagi yang berpengalaman

I support breastfeeding
I love breastfeeding
I breastfeed my son...
I love my son.

5 comments:

Yan said...

syioknya Fid.. hopefully si zeri ni nanti org bley perasan jugak la.. keh keh keh..

Marisa said...

Fid... aku suka entry nih!!!

rizza said...

memang boleh perasan perbezaan nye kalau betul2 perhatikan....

badan budak2 bf ni tegap2..dan nampak sedap jeee..hehhe

mamadanish said...

Yes
i agree ngan rizza
Ramai orang perasan my son ni di bfd dari segi bentuk badan dia..
Agak tegap:)

Nero ...... said...

bestnya aku baca n3 ko kali nie...mmg blh nampak beza blh nampk