>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, April 7, 2008

A husband of mine

salam.....

Husband....

Aku ada bercakap/borak with my dear lelaki itu about... blog...

Ayang ada ke orang tulis blog kutuk husband/wife?

Huh?Y?Abang nak tulis blog kutuk saya?Or u wanna me blogging kutuk u?

Tak laaa..abang tak pernah jumpa..

So...Abang nak saya create or search it for u?

Tak payah laaa....

Aikk abang nak tulis blog kutuk saya?

itu butiran borak2...

Bercerita tentang suami....
Amat tak elok berdosa oo...kalau wife ngutuk suami....

Aku bukan nak kutuk suami aku..Tapi aku just wanna share sikit je....

Tentang suami....(jgn ada sapa2 plak berangan nak berkongsi suami ngan aku..tak boleh!!)

Aku kan...Kalau orang lain(wife sesapa la) cakap ngan aku about her husband....

Aku agak tak suka kalau dia cakap..
Kalau suami kita2 ni....(merujuk suami aku juga la tu)

Aku tak berkenan sangat
sbb bagi aku
Suami aku is the best! Buleh?

Lantaklah tak kaya..tak jutawan pun..asalkan dia menyenangkan aku....Kalau aku sedih dia ada untuk pujuk aku..walau dia tak pujuk mana pun cukup kalau dalam ngantuk2 dia dia tepuk2 aku say..."sabar sayang" Cukup...He's the best!

Aku kan bila aku down..(refer aku punya previous2 entry la)
Aku nak lelaki itu ada disamping aku...
Dia ni penyabar tau....Dia dengar aja apa aku luah...no komen...zero....
Then, bila aku dah luahkan segala dia masih lagi diam...ala2 speechless gitu...boleh?
Memang le kakadang susah juga nak judge dia setuju ka dia bangkang ka....
Tapi tak kisah laaaaa
hahahaaaaaa

Lelaki itu memang rajin...seingat akulah..aku dah lama dah tak perlu cuci kain..tak perlu sidai kain...tak perlu vacumm lantai....Cuci bilik air dan toilet tak pernah langsung sejak aku kawen dengan dia...
Semua dia buat....
Aku cuci kain (masukkan ke dalam mesin basuh) pun bila aku rasa aku nak buat.....
Tapi aku taklah ambik kesempatan sangat...
Bila aku 'free' aku buat laaa..Tapi dia akan sambung..dia akan rampas dari aku..Patut la aku makin Gemuk!!!!

Dan yang paling nyata..Aku tak akan bandingkan husband aku dgn lelaki2 lain....

Dan aku tak akan kata 'semua lelaki sama aja'
sama tang structure kejadian(cosmetic?) ajalah kot
sikap dan sifat masing2 ....Tak sama

Or lelaki itu terlalu luar biasa??
Ya luar biasa untuk aku laaaaaaa

Sejak aku balik naik bus ni..Aku dah jarang gaduh..Yippiiieee....kihkihkihkih

p/s: Hari ni maybe aku akan tulis bnyk entry merapu...

4 comments:

NUR said...

Fid, bestnye ur hubby!!ape2 pun mane ade hubby yg serupa kan..mesti ade pro & kontra..

btw, sesapa yg kutuk hubby dlm blog mmg sgt x patut sbb it is too OPEN to public.& then kite sbg isteri sepatutnye kena jaga maruah suami.so, kalu ade marital problems,please discuss under close doors..

just my 2 cents..

Marisa said...

me too.... bersyukur dpt hubby yg rajin menolong...
mmg baju la ni dia yg sidai.. tp aku yg masukkan baju2 dlm mesin... sbbnya aku cerewet sket... nak kena classify baju2 dulu... baju baby asing... so...laki aku akan sidai apa saja yg dah siap dimesin....
tp tang lipat baju tu mmg aku ler.. laki aku cukup pantang bab2 lipat2 kain nih.
aku sendiri pun kalau diberi pilihan tak mau lipat kain.. tp dah no choice....kena gak la buat

Fid said...

marisa
kalau nak upah aku pun buleh hahahaaaaaa

aku ambik upah lipat kain...cukup bulan sila bayar..cash tak mau bank in bank in..nak lari lhdn buleh??

mumaina said...

Fid,
aku bab melipat fuh lemah sekali.......
hubby lak masak memang serah kat dia...kemas2 rumah oklah dia memang rajin...bab baju memang dia surrender.....

tapi memang tabik spring kat laki hang