>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, April 29, 2008

welcome to celcom BB

This is not a sponsor entry...Tapi kalau celcom nak sponsor kecik stadium shah alam negeri selangor aku tadah.

Masa aku final year dolu..Kat Japan tengah boom Yahoo BB(broadband)
2 bulan free international call bagai....
Unlimited internet access!
Sungguh terpegun aku dibuatnya....Bayar Yen3000 shj....

Then..
Last week suamiku telah meng'order'(beli laa) dan langgan celcom BB...
Semalam baru dapat the device....Dan Dah start guna malam tadi
So hari ni dia nak gi terminate Streamyx.
Mmmm......

Apa motif aku ni?
ohhh...nak bagi tau aku dah start guna celcm BB kat rumah dan dah nak stop guna streamyx

Lagi satu yang aku happy dgn celcom BB ni...
aku boleh angkut pi mana2

asalkan aku bawa devicenya, laptop dan area aku pergi tu ada 3G signal or GPRS....
Tapi kalau GPRS signal slow la sikit..but never mind la..asalkan aku connected to the 'world'..Aku sukaaaaa
Aku punya addict to internet tak boleh nak bendung dah.....
Memang tahap tak jumpa internet sehari lemah badan...Dahsyat kan???

Mende ni le....

Tapi ini hubby beli atas nama benefit staff itu company....

For corporate use!(Tapikan malam tadi dia gelabah bila tetiba dia takleh connect to server company dia...laki aku ni loyal staff tau....takleh idup kalau sehari tak connect to server company dia...Tapi bertuah dia ada wife yang macam aku....kahkahkah...)

Device ni kalau org macam aku nak beli mau cecah RM1XXX (sampai ka tua la aku tak beli hahaha)

Tapi hubbyku dioffer RM3XX

Tup tup bila pi bayar disuruh bayar RM2XX

WOW!

Lesson:Kita beli bila ada discount SAHAJA..Tak dak discount tgk je lee.meleleh ayaq lioq...

Monthly fee RM90..Internet access unlimited..24hours 365days

Setakat guna semalam..OK la..laju la dari streamyx aku yang package RM44 (6ohours/month)

Tapikan.....

Macam aku ngan hubby dan si anak teruna bagai akan berebut je nih!

Anak teruna pun malam tadi nangis guling2 nak try tgk YouTube Mickey ...Mmmmmmm

yang daddy plak tgk gelabah takleh connect to server company dia...lawak lawak....

Yang mummy plak kalut nak buka MHU..kahkahkahkah

Riuh rendah kahkahkah...

Guna sama2 yaaa


1 comment:

mamadanish said...

Fid,
i pun pengguna celcom BB..yes mmg syok cos boleh di angkut ke mana2..tapi yang tak tahan tu..slow sungguh compare to sreamyx..

sometime nak buka website for my danish ( mcm playschool or ape edu+ game websise for my danish) ..mmg slow!!!

Tapi yang bestnye..i pi balik penang ka ..tganu ka..sentiasa boleh berinternet..:)