>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, April 18, 2008

Rezeki /Duit

Alhamdulillah
He has been rewarded the MH award again!
Certificate and cash,RM200(jerk bkn RM200K) Tapi aku sudah cukup gembira hahahaaaaa

Tahniah dear!
Kira 2nd time la nih...(sepatutnya tiap2 bulan pun layak dapat tapi depa nak bagi fair(and lovely) so ....

Maka

Bila dia bagi tau aku..Aku ni excited lah kan...(Anamiraa..aku kan over acting!)

"Ayang ni makin materialistik la"
"Erkkk..nape?"
"Bila abang ada duit lebih sikit bukan main lagi baik ngan abang.."
"Erkk ye ke???"(sungguh ka???aku tak baik erk bila kurang RM?)
"Iyeee.."
"Eeleehhh 200 je pun...nak berkira?"
"Tak laa memanglah nak guna sesama.Tapi ayang ni sekarang pantang tengok duit....."
"Bukan saya habiskan pun...saya suka je ngan duit"
"Dulu tak macam ni pun...."
"Dulu i have no plan..but now i have many many planSSSSSS..which is duit is the mosttttt mosttt important thing"
"Dulu ayang kata duit tak penting sangat.."
"Itu duluuuu......dulu lain sekarang lain"
"abih tu abang bukannya berduit pun..."
"Tak pa...Abang bleh generate duit..."

Teruk tak wife jenis gini?Aku mem'pressure' dia?

Ya ampun nampak gayanya aku punya 'kesukaan' terhadap duit telah jelas kelihatan.Ohh Ohhh..

Duit duit di mana kau duit....
Sapa tak nak duit kan......
Ada sapa2 tak mau duit??Bagi kat aku kalau tak mau...

10 comments:

Marisa said...

apa pun tahniah to your dear hubby.... wah.... mesti dia rasa sungguh berbaloi atas usaha dia selama ni.. ok la tu dapat rm200.

my hubby pun dpt award best employee 2007. tak dapat apa pun. just certificate... dan dapat parking dekat selama setahun.... apa saje la co. aku ni. kedekut ya amat.

Erna said...

Tahniah buat En. Suami kepada Fid ..hehe
Semoga terus cemerlang dan terbilang dan dapat terus generate more money..
hehe..money..money..money! sapa takmo duit fid! dengan anak makin membesar lagi banyak kita perlu wang, simpanan dan perancangan utk depa!

rizza said...

fid,
tahniah!!!ala 200 tu besar gak nilai nye....kalau 20 pun masih besar... 20sen pun bernilai gak....money is money.....ehhhehe

aku pun nak duit...hehhehhe
kalau tak duit pun...dpt pi melancong ok gak kan erna.. hehhe

Yan said...

congrats bebeh! 200 pun duit gak.. aku sokong le apa yg Za cakap tu.. hehehe..

mumaina said...

fid,
suka betui hang yer..
apepun..tahniah kat ur hubby....

pressure dia banyak2 to generate more DUIT2....kihkihkih...
mesti tertekan sungguh laki kita kan ..dapat bini2 cam gini mata duitan..kihkih.....

Fid said...

kawan2
thank u

yupp money is money
tapi kadar happy aku dapar 200 setanding happy dapat 2 juta juga hahhaaaaaa
serius asalkan duit aku mmg sukaaaaaaaaaaaaaa
mata duitan sungguh aku ni
mula jadi gini bila segala mala kena berduitlah ni adeeiiiii

bkn senangkan tiba2 dapat 200 kan kihkihkih

setakat ni dah merasa 400 le duit dari langit hahahaaa

besar harapan aku
lakiku kata kalau bnyk kali nominated as MH tu nnt ada imbuhan lg

kira galakkan bg staff buat kerja sungguh2
tp serius weii kalau Ideris jala tau betapa laki aku komited ngan kerja dia harus dia bg ESOS segunung kahkahkah

lg besar harapan aku utk laki aku dapat ESOS kahkahkah...materialistik berganda2lah jadinya nih...adeiiii

anamiraa said...

fid,
kalau aku dapat dua juta lagi happy kot! hahahahah! takpe aku ngertik perasaan hang..

dulu pun sebelum kawin aku tak heran langsung dengan duit nih. sume boifren semekin2 jee...

tapi la ni..huih! kecik tsapu tangan, baju XXL aku tadahkan hahahahaha!

tapi suruh je laki hang request itu ESOS! satu dua lot pun jadiklah beb.

ok.. gud luck!

Fid said...

anamiraa
harus lagi wajib la 2 juta lagi happy
hang2 sekali aku belanja...

Mommy Hafiy said...

omedeto!!!best laa dpt imbuhan..tak kira la berapa money is money..
kaisha kat nihon nih mana ada bg cenggitu..paling idak bonus natsu tu ajer la..huhu..padahal lakiku iteww balik mlm2 kol 10-11 ari2..tensi mak tau..lps nih kena jaga anak 2 sorang2 jek...waaaaaa..nak balik mesia!!!

Nero ...... said...

Tahniah...ape award tu weiii..tak kisah le rm200 janji duit...aku dl pun tak le kira sangat psl duit tapi dah kahwin psl duit mmg suke....