>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, April 30, 2008

The true color of motherhood

Tajuk aja ya...content macam tak relevan(?)

Frankly speaking, mempunyai anak yang sedang berkembang pesat membina minda dan sel-sel otak nan aktif ini amatlah mencabar..minda, mental,rohani dan jasmani....

Bayangkan si anak meminta anda melayannya 24 jam..Meminta anda bersamanya 24 jam...semua kena buat dengan dia....Tanpa dia...TAK BOLEH

Akif Hafiy...

Antara pengetahuan yang sedang dia cari

1. Ingin mengetahui the taste of every single thing!
  • Percubaan merasa urine dia
  • Percubaan merasa air buangan mesin basuh
  • Ingin merasa segala ice cream!
  • Ingin merasa segala gula-gula!
  • Ingin merasa segala jajan(included yg KAYA dengan MSG)-naik berang mummy tau
  • Ingin merasa apa rasa dinding depan..dinding dapur..lantai..tikar kapet etc..Dia JILAT OK. Dan bila kita tegur..jawapannya "acif nak'Ayer(rasa) sikit je"
  • Teringin nak rasa garlic, anion etc..Tapi peppers tak hingin plak dia rasa "acif tawu...edassss"
  • ETC

2.Dah mula 'concern' on jantina

Dia dah mula bagi tau aku...

"mummy...jaja tak ade ini(merujuk pada bird dia)..Hilang ...."

OMG! What should I do?

"Jaja girl...Akif boy...so memang berbeza..."

"Kenape?"

"Itu ketetapan Allah..."

"Kenape ?"

"Nanti besar Akif tahu.."

"Bila acif besyar?"

"soon.."

3. Dia dah mula demand...

Apa daddy dan mummy beli untuk mummy dan daddy kena share dengan dia...

SEMUA!

4. Mogok...dan merajuk....Perkara biasa....

5. Yaaa...Sekarang dia dah buat schedule sendiri..When to read..when to write ..when to watch TV..what movie going to watch...and paling impact mummy punya schedule...TIME TIDUR! Tak mungkin mengatuk selagi tak 12am+

Itulah cabaran terkini untuk mummy akif hafiy

Tapiii..Yang mummy suka...

Sesame....play with me!

Dia tukar...

MUMMY....PLAY WITH ME!!!

"Akif sayang mummy?"

"TAKKKKK"

"Tak sayang mummy??"

"Takkkkkk...TAKKK..."

"Huh..tak sayang mummy...."

"Syape tak yayang mummy??"

"Akif.."

"Iyee???..Acif yayang mummy yaa...tak payah ya tanye...Acif yayang mummy hari hari"

hari-hari tu maknanya SELALU..

moral:saya memang sayang mummy..so tolong la jangan tanya...malas saya nak jawap soalan berulang-ulang...

Dia memang pantang kita tanya same question berulang...

5 comments:

Yan said...

thats the true color of terrible-two sindrom.. keh keh keh..

Fid said...

hahahaaaaaaa

rizza said...

hehe aku geram je dengr acif nye celoteh..rasa nak gigit2 je..boleh???

soooo cute n very2 gooood boy

Nero ...... said...

Boleh naik hijau kan hari2 layan drg nie..tapi blh buat kita tersenyum balik gak nanti...

Ms Lola said...

aaargghhh fid!! aku baca citer ko ni pun dah boleh buat darah aku nak terkeluar dr kepala aku, ok?