>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, April 2, 2008

He's on potty trainning

Re-start...Setelah gagal ...Cuba lagi kali ini..Versi ini sesi ini...Dengan bantuan pengasuh-pengasuhnya

Start diapers-less Saturday lepas..Hari ni hari ke-5...

Day 1- 1X terbabas
Day 2-2X terbabas
Day 3- Day 1 start diapers-less kat nursery....1X terbabas. Frust gamaknya..Dia bantai siram air satu badan.
Day 4- 2X terbabas..Lama sangat tunggu nak pee...keluar je bilik air terkeluar le plak. Lepas tu tak poo-poo sejak Isnin..Then poo poo semalam tapi tahan.....terkeluar juga dalam he-hen-da(nanti akan bg tau makna)..Then mandi pakai diapers...poo-poo puas-puas hahahaaaaaaa

hari ini tak tau lagi macam mana.

he-hen
Anak aku ni suka cakap ada he-hen...

he-henda= spend*r
he-hen-ka= buka

mummy nak he-hen-ti= mummy saya nak roti

mana cat?
Cat he-hen-ti = cat mati (kan kitten kitaorang mati)

so hati2 ngan word he-hen-ti ya....

ala biasa lee...satu word bnyk makna....

macam japanese languange juga hahaaa
hashi
端 - edge
橋- bridge
箸- chopstick

bunyi sama..makna lain-lain.

Mummy..nak he-hen-ka bekash kokok... = Mummy saya nak buka bekas keropok!
Pelat pelat.....

12 comments:

rizza said...

amboi..pandai cakap bahasa jepun la akif..good boy...

good luck!!!! utk potty akif

hassan le ni...dah start sejuk...kadang terpaksa pakaikan diapers siang2...takut terrrr tapi cam biase la tetap angkut pi tandas bila tiba masa kencing tu..hehheh

wei..cantik ko make up blog ko ni..

Fid said...

akif mana tau lg bahasa jepun itu..
perumpamaan aku jerk hahahaa

kihkih
aku ada masa terluang tu aku sempat menukar apa patut hehehee

Dandelion said...

cantikla layout baru kak fid! :D

Dandelion said...
This comment has been removed by the author.
Fid said...

dandelion..
arigatou! kihkihkih..

mamma mia! said...

hello.. saya maluvaiman kat SI..

waahh.. suka cakap he-hen ye.. leh la bb gi jepun ke, korea ke..

Fid said...

mamma mia

hello....
hehehe

dia tgh belajar japanese lang juga skrg ni...

madamoiselleczar said...

waaaaaaaaaaaaaah! sudah tukar layout baru! cun siut! ngeh ngeh ngeh.....aku jeles la ini macam...ihiks ;p

Fid said...

madam za
kahkahkahkah....

dah berthn guna layout lama...pertama kai tukau besau-besaran nih hahahaaa

anamiraa said...

lawa..lawa... aku setujuuu....

siti salwa said...

cantiknya layout baru kak fid.sy silent visitor.sy suke tgk fotopages kak fid.tengok kak fid nye secret recipe..best sgt...nanti kalu sy ade recipe nak share bole ke sy email kat kak fid..:)

Fid said...

anamiraa
thank u thank u

siti salwa
thank u thank u..