>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Sunday, April 20, 2008

Bila mummy saya bertukar

Saya ingin menulis sedikit tentang suasana di mana mummy saya tiba-tiba bertukar.
Selalunya saya sahaja yang bertukar.Kadang2 saya jadi Ultraman tiga/Gaia/Dyna dan sebagainya
Tapi kali ini mummy saya yang bertukar.

kes 1
Saya sembunyi buku 'mummy'
Actually this is my book.But mummy kata, this book will be kept by her because she want to bring 'my book' everywhere, so that I can read anytime Iwant (when mummy is with me la) but saya amat berminat untuk menyimpan buku ini sendiri jd saya telah mengambil buku tersebut tanpa pengetahuan mummy
Buku itu!

Then apabila mummy perasan she keep saying she saw me took that book..Aiyaa..sudah kantoi....
Dan Mummy mula soal siasat saya..
where is the book where is the book....
She nag..nag and nag till I fall asleep.
Then the next morning she woke up early and start her 'operation'..finding the book...Hehehehee..I hide it under the carpet under the sofa hahahaaa
Then today I noticed she put her handbag on the higher cabinet!kihkihkih

kes 2
Since I successfully can go to toilet when I wanna to urine, saya terasa ingin mencuba sesuatu.
Saya sudah tahu urine saya itu panas....Dan kali ini I try to taste it.But my mummy is a very super mummy la...Apabila dia melihat akan perbuatan saya menyentuh urine lantas saya dekat kan ke bibir saya mummy saya telah memukul tangan saya! And then she started to nag..nag nag...
Saya bagi tahu saya nak rasa sikit sahaja.
"asyer ikit aja"
She said.."damedesu!Kitanai!"bulatttt mata mummy saya sama macam monster serang ultraman punya mata..Takuuutttt.
Sakit juga kena pukul tangan..Tak cukup dia pukul tangan saya dia cubit peha saya.....
Geram betul saya...!!!!Saya disuruh keluar dari bilik air dan menuju ke bilik.
Saya dah masuk bilik..Saya dapati daddy saya sedang tidur dan saya dapat satu idea,
Instead of rasa my urine how about I try to taste air buangan dari washing machine.....
Jadi, (pssss...masa itu mummy saya kat dalam bathroom...dia tengah cuci muka.)
Saya hampiri lubang air buang washing machine..Saya buka penutup lubang air....
Sedang saya memasukkan tangan saya mencari sumber air....
"Akiiiffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Ohh my my....
Mummy saya dah rupa sebiji macam rupa raksaksa.......Takutt..
Dia babab saya lagi.
Being a degil boy like me...I buat derk aja....
Then mummy saya angkat saya masuk bath room....jirus air satu badan saya..dia sabun saya...dia bungkus saya dengan towel dan dia naggggg..nagging and nagging...
Mummy saya kata....
"Air buangan washing machine tu kotor..Kitanai..abunai...dame!"
mata dame kayo..nan ni ga ii no....dame dame..
But I like..
Mummy kata
Kalau nak rasa air milo ka sirap ka hatta kopi sekali pun dia akan bagi but not air longkang!
Satu lagi..Mummy saya terus capai berus gigi saya dia sental mulut saya.....
adeiii..mummy kalau buat macam tu mati ke kuman???
mummy mummy
Then mummy warning saya andai kata saya sakit tekak esok dia tak nak kawan dengan saya...Mummy sanggup ke mummy??????
Lepas tu mummy paksa saya nenen..Saya kata dah kenyang..mummy kata kena minum juga....
Mummy....Apa kes ni mummy???

Then mummy kejut daddy dari tidur..masa tu dah 1am...
Bila daddy dah dengar semua cerita
Daddy angkat saya daddy peluk saya...daddy kiss saya..then daddy pesan pada saya....
urine...air longkang semua tu kotor...Tak boleh diminum....Tak perlu dirasa...
Saya angguk2 aja la...
Mummy plak kata nak bagi tau teachers jangan izinkan saya masuk bath room tanpa ditemani...Habis la sayaaaaaa.....
Sesungguhnya saya terperanjat sangat tengok mummy saya 'bertukar'
Garang macam singa!!!!!

Opsss...saja saya nak tunjuk..Ini kandungan dalam meja saya

Nampak macam OK kan..sebenarnya tu lepas saya siram air!!!
Tak tahulah kenapa saya cari pasal sangat
Tapi oklah...Mummy saya tetap sayang saya walau saya buat apa sekali pun....
Cuma tak tahan tang bab kena babab tu aja...
Janji saya tak akan ulangi lagi..Sakittttttttttttttttttttt

Ada lagi yang buat mummy saya naik angin

Kerusi

Orang patut guna kerusi macam nikan kedudukannya


Tapi saya nak duduk kat sini
Sila klik atas gambar untuk melihat gambar yang besar ya...
Saya cuba nak duduk kat atas kerusi ..Dalam keadaan kerusi macam gambar ..
Saya jatuh tertonggeng..
Mummy dah bagi warning..Tapi saya rasa saya akan berjaya...Bila saya jatuh saya tak berani nak menangis saya risau mummy cubit saya lagi..

Saya tahu mummy sampai ke saat ini masih tertanya-tanya kenapalah weekend ni saya nakal sangat...
Bukan apa mummy..Saya happy..Saya nak tau banyak benda ni
Saya sedang belajar ni....
Dan saya tau mummy sure akan jawap
"belajar memang bagus tapi kita kena tahu bezakan yang mana baik dan yang mana dame!"
Heheheheeee
Ok mummy saya belajar bezakan ya...

OPsss....
Walau bagaimana pun...weekend kali ini benar2 memenatkan mummy sebab saya banyak sangat 'aktiviti'
Kesian mummy.....

7 comments:

Erna said...

kahkahkah...memang menarik dan sungguh tertarik membaca kisah Akif ni la.. Dame! Dame!
aunty pun dah asyik sebut tu kat Danish and Damia. So now depa dah tau - No! Jangan! Dame! :P
Sungguh mencabar aktiviti Akif. Tapi takpe! tu semua permulaan dalam meniti perjalanan hidup! Sila teruskan eksplorasi mu itu! Hatta mummy sampai jadi raksasa pun..dia tetap sayangkan Akif! So don't worry! hehe.. but Akif kena listen to mummy & daddy okeh! Semua yang kotor tu tak boleh masuk mulut tau! Ganbatte!

rizza said...

akif...akif.....bijak2....

sama la ngan hassan 2-3 hari lepas....pi try air kencing.....abis umi nye jadik singa.....budak2 le ni ..bijak2 belaka..nak try n test apa yg ade .....

smlm lak umi nye jadik singa lagi....hassan koyakkan buku "flag"...habis kena marah, kena pukul tangan....kena "detention" hehhehe

nak wat cam ne ..kang tak ajar tak marah...derang ni tak tau mana yg boleh n mana yg tidak kan...
hehhe

ok akif... jgn try2 benda kotor ye....

Ms Lola said...

akif.. akif....awak sgt comel, ok?

Fid said...

ohhh rizza
kiranya oklah ya...maknanya tahap pemikiran depa mmg dah ke tahap nak try air kencinglah kalu gitu
mmmmmmmmm

sesak nafas mummy

Marisa said...

so cerdik maa...... lawak la akif

rizza said...

fid...aku tak le kata ok..tapi mungkin le tahap derang nak try n test kot le ni...mengikut apa yg akif & hassan buat ni...pening2....

mencabar betul nak didik anak2 zaman le ni..bijak2 sungguh....hehhheh

mamadanish said...

08waaa akiffff...comelnye
Rasanya dah nampk dah danish in thefuture mcm maner...kekekekek...

rasa mcm lebih kurang je diorang 2 ni...

skang ni pun dah adooii...!!!!