>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, April 22, 2008

potty trainning update!

Kahkahkahkah
Hari ni kan mummy balik lambat
so mummy minta daddy la balik awal
Dah tu dua beranak tu tungggu la mummy kat main gate kawasan kilang nan terbentang luas itu....

maka pukul 715pm mummy pun terjah la
Assalammualaikum
depa tak jawap salam mummy tapi
dia poo poo
mummy acif u-uh...
abih tu???
laaaa..tak pakai diapers.
selalunya mmg balik ke rumah dr taska dia tak pakai diapers but ok la 10 minit aja
ni meh tunggu mummy..patutnya daddy pakaikan dia diapers....mentang2lah anak dah boleh bg tau...dia tak ingat yg anak blom cukup matang lagi tang bab poo poo....

maka sekecilku terpaksalah berdiri all the way home kesian kat dia....
nasib baik tak jammed..maka dalam beberapa minit ja sampailah rumah kami

mummy...busyuk yaa
ya la mmg busuk..nape tak tahan kejap
mummy ambat(lambat)
aik mummy plak salah?
acif akit(sakit) peyut(perut)...
faham fahamm....

akif jom kita belajar..
nanak baja(belajar)
abih tu nak buat apa?
nak jeyi(jerry=tom and jerry)
huh....tableh tableh...
buuuleeehhhh..
mummy tak suka la jerry tu...dia suka bully tom..mummy tak suka orang jahat...
mummy...pijam ya(pejam la)
errkkkkkkk

mummy tolong laaaa..toloooonggg..tolooong...
kejap la mummy nak update ni jap
mummy toooolooong...toolooong.....
kejap laaa
tooolooonggg...toooolong.............

teka dia suruh mummy tolong apa?

jawapannya
TOLONG BAGI DIA 'NENEN'!!!!

maka mummy kena stop...hahahaha

8 comments:

sitilina said...

hahahahah.

mummy toloooooongggg!!!!

aduh bijaknya budak akif hafiy ni.

Erna said...

hehe.. tom & jerry, emak masak kari..adik goyang kaki, abah beli roti... Ya Ampun! tetiba aku teringat lagu ni..tapi ingat2 lupa :P
Danish belum bleh lagi la takat ni..malam siang asik la penuh je diapers! huhu bila aku cakap dia angguk, tapi bila dah 'melepas' baru dia bagitau..kalau dia bgtau la, kalau idak aku kena check sendiri!

Fid said...

ngeh ngeh
si akif ni mmg gini le dia..
makin hari makin bnyk fe'elnya...

layannn

erna
tak pa slow2
nnt dia ready dia akan buat...

Yan said...

aku nak melalui phase ni sekali lagi dgn Arif plak.. tp tu la, tang kita nak potty train dia, ada plak sora lain kata, iaitu abangnya Amir.. "bu, Arif kecik lagi.."

sekeh nak?

Mommy Hafiy said...

fid......semalam hafiy terbocor jugakk..dah lama dia tak membocorkan diri..tgh2 siang plak tuh..dok ralit main kot..tetiba dia mai ckp.."mmy, air..lap tisu.." huhu..sesungguhnya anakku itu belom pandai ckp full sentence lagi..adoii la..atas kapet tuhh..jenuh gak ler membebel kat dia awat tak habaq etc..hehe..dia sengih2 jek sambil dok bising soh kita lap..huhu..
akif mmg bijak la..bole buat lawak lagi tuh..tolong bagi nenen...hehe..tak sangka budak besar dia bole ckpo gitu!

Fid said...

amif membela adik dia...caya laaa

hahaha

mommy hafiy
akif ni dia merapu kempundeng sikit...

Erna said...

yan!!! ya Allah..sama la ni! ada sora sumbang gak dok backing adik dia.. "Mommy, Danish kecik lagi!!" cewah! mak tak larat! mamypoko pants tu dah makin naik harga!eeeiiii pengsan! harus potty train segera ni!

rizza said...

aciff...tolooooong..
hehehe bijak2

fid.. hassan dah sibuk tak nak berdipers mlm ...le ni dah le sejuk2...siang pun aku pakaikan jugak..tapi kengkdang tu leh le cakap..kengkadang tu tak...dia ni lum reti nak cakap dia nye "instinct" kencing tu...so far bawak pi tandas., memang dia kencing le....
jenuh2...sambil2 dok diri kat penimbang ..dia pi kencing... aku dak nampak dia cam nak terkucil..tanya dia dia kata tak..last2 banjir atas tu...mau tak jadik singa....hehe
bagus akif