>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, April 21, 2008

Buku-buku dan poster?




Ini akif punya. Antara bahan bacaannya
Baru belajar numbers and ABC lagi serta alif ba ta....

Btw..
Makin nakal tau mamat ni
Ni ha baru kena marah tuang air dalam kotak puzzle then nak minum dari kotak...Adeiii
Harap2 dengan 'pressure' bentuk lagu ni cepatlah mummy kurus hahahaaaa

Dah kena marah sekarang dia tengah melukis fish...
Dia ada beli satu mainan..'mickey mouse'

Apa dia buat ...
Dia akan 'ajar' mickey mouse dia tu baca ABC..123..Alif Ba Ta...
draw fish write ABC..
kihkihkih

Aku bagi tau dia..mickey mouse dia tu mainan bukan orang...
Dia kata tak apa...acif uke(suka)
mmm..

Yang aku perasan sejak aku balik awal lepak kat taska dia sambil tunggu daddy dia
Dia mmg tunggu aku datang sbb dia nak ajak aku baca buku.....
Kadang2 dia nak baca la kadang2 nak melukis atau menulis..ikut mood but masih berorentasikan buku la...

cuma
alahai bencinya aku kat tom and jerry
hari2 kena hadap...adeii
hahahahaaa
Padan muka sapa suruh beli....

9 comments:

Ms Lola said...

aku tatau la komen yg aku nak tulih ni relevan ke idok. tp semlm, anak aku terhantuk meja (dia masuk bawah meja nak amik barang, dah dpt barang die terus bgn - lupa la tu dia dpk bawah meja).

pehtu, nangis le dia - nak mengadu. pehtu, pehtu dia pi pukui meja tu. aku ckp kat dia, "meja tu tak sakit sofea, sofea yg sakit kalau pukul meja". harap2 dia paham.

p/s: ni trait dr aku le ni yg dia dpt :P

Erna said...

hehe..at least pandai lak dia melepas kemarahan tu ek. Danish selalu gak jadik lagu tu, tapi dia nangis je la.

hehe..Akif eksperimen macam-macam ya..takpa!

Fid said...

ms.lola
nampaknya fahaman anak hnag ngan anak aku sama
anak aku pun akan pukul balik mende yg buat dia sakit
hatta tanah sekali pun
maybe derang rasa hilang sakit bila pukul balik mende2 itu..hakikatnya depa yg cari pasai....

erna
haaa...sungguh dah sampai phase suka buat eksperimen...

rizza said...

fid..akif tu bijak..dia kasik tuang air dl kotak tu..pastu leh le minum air dari kotak tu...senang ilmu nak masuk kepala dia..hehhehe

cantik buku2 akif...good job mommy dia..

MommyAshva said...

Fid, Trying to call you but can't reach u. need some clarification about EBM. i need ur email add. can u email me at mommyashvaathini@gmail.com

Yan said...

budak2 ni, as in amir & arif, kalau terhantuk, depa yg suh kita yg pukul.. tak kuasa mak.. sudahnya mak cakap - "sapa suh main kat situ? kan ibu suh main kat sini.."

heee..

sitilina said...

bila hafiy nk bole cakap ni... adakah sepetah abg akif hafiy? hehe.

oh yek akak. anak member depan umah ni namanya AKIF. budak bam2 kat umah ni namanya HAFIY. so kat sini pon ada AKIF HAFIY. hahahahahah.

Nero ...... said...

Jeles nye aku tgk buku2 akif tu....aku lum berjaya lg curi masa nak nak buat buku mcm tu..ko laminate machine sendiri ker fid...aku tgk kat tesco ade sales le laminate machine...

Fid said...

nero
aku guna iron/sterika aja laa

lapik ngan kain
iron hehehe