>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Saturday, April 12, 2008

recycle

Aku ni memang environmental friendly tau hahahaaa
Aku memang suka kumpul
tin2..kertas..plastik dan sebagainya

So far baru 2 kali aja la kami pergi jual barang2 recycle

tin alumnium
tin sardin/tomato puree/tin keras tu laaa
plastik...botol susu ebm tu...pet botol...botol detergen...apa2 lah yg asalnya plastik
kertas...surat khabar...kertas conteng akif ka....

memang barang2 ni aku kumpul simpan elok2
tin2 dan botol2 aku aku cuci bersih2 dan keringkan lalu disimpan.....

jomlah kita sama2 menyokong recycle ni
jomlah..

opsss..kalau jual tak dapat bnyk mana pun..kahkahkah
sebonet kereta kertas baru dapat rm20..kahkahkahkah

Tapi ok what..

7 comments:

rizza said...

fid..umah kami ni botol2 fresh milk n kotak2 (cornflakes n biskut ) memang tak buang..jadik brg yg leh di buat apa saja oleh hassan ni... hehehhe dia leh buat kira n leh baca ngan benda2 tu semua....

Fid said...

za
tu reuse namanyaaaaaa

heheheeeee

Nero ...... said...

Suke nyer aku ade kwn same hobby gan aku....actually aku pun buat gitu gak..blh tambah pendapatan sampingan...lantak le org nak ckp...

rizza said...

fid.. sini recycle aku tak tau mana nak bagi...derang cuma bagi tong utk recyle..every 2 week lory dtg amik le....tak de le side income..hahhahha

hehhe tu pasal reuse dulu...dah dipenyek2 dek hassan baru masuk tong tu..

Ms Lola said...

aaaahhh.. aku mengaku yg aku ni tak recycle kecuali surat khabar lama. yg lain2... harammmm

Erna said...

aku kagom dengan org Jepun! semua terlatih utk recycle..dah le tong sampah susah nak jumpa..kalau ada kat eki tu, siap ada 3, utk paper/bottle/lain2.. so turun dr densha terus sort out sampah2 yg ada! Aku teringin tengok org Msia capai tahap tu satu hari nnt. Kat rumah pun sama..semua sampah ada jadual..wajib asingkan kalau tak org sampah tak amik.. sangat bagus dan harus dipraktikkan di Msia!

Fid said...

erna
dari sanalah aku belajaq..hehehee

rakyat malaysia ni...Boleh jika gomen kita buat lagu mana gomen jepun buat....

nak buang TV ..kena bayaq hahahahaaa...sapa buang merata2 sampah saman....

tak asing sampah toksah ambik....

aku hangin ngan jiran tetangga aku
sungguh kolot...suka ati depa aja
sakit mata tau!