>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Thursday, September 11, 2008

2 sikat

Gedebi loves bananas.
For this week only ya...he ate 2 sikat bananas!
satu sikat pisang berangan(1kg) and 1 sikat pisang emas(dibawa belayar)
Banana atau dalam bahasa pelat dia..'nanana' is his favorite fruit.

Bila nanana habis dia akan bagi tahu daddy dia "daddy nanana abish...."
kalau daddy tak sebut "nanti kita pergi beli lagi" dia akan ulang ulang ulang .....

hasil dari kuat makan nanana
gedebi akan poo poo dengan jayanya..hahaha
(tak makan nanan pun poo poo dgn jaya jugak!)

mummy suruh makan water melon ..ada ka patut dia kata water melon pedas! asal merah ja pedas..apa kes???
strawberry pun merah maka pedas juga

penakulan mantik(masa zaman mummy form 4-5 dulu matematik ada tajuk ni..la ni tak tau)

cili merah pedas.
melon merah
melon pedas
kahkahkah..adakah mcm ni????

aku teringat masa sekolah dulu ada kawan nama faker ngan det

si faker nak kenakan si det..

beruk kawan det.

sekali det pi buat penakulan mantik

beruk kawan det
faker kawan det
faker beruk!

buat seketika kami panggil faker 'faruk' pendekkan dari 'faker beruk'
aci ka??
zaman remaja memang nakal tak tentu arah...
ampun ampun cik faker!

4 comments:

Yan said...

bestnya dia makannnn..

Zeri takley makan pisang banyak2.. nanti dia muntah.. max sebiji je.. masuk 2 biji, siap la.. ni kan plak 2 sikat.. kah kah kah..

mimielola said...

Citer pasal pisang. Anak aku pun suka pisang. Tp selalu nya takkan hbs dia makan satu ulas tu. Tamak je lobih

Fid said...

ms.lola
penjodoh bilangan bg pisang..tandan..sikat dan biji tak dak ulas2 hahahaaaa

ampun ampun....

wanie said...

irfan pun suka makan pisang...2-3 biji sekali makan