>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, September 2, 2008

apa dah jadi?

Bulan mulia ni tak elok membebel
Aku cuma nak mencoretkan sikit la..hahahaaa

Bulan puasa ni bulan berbelanja ke?
Kenapa aku tulis gini?
sebab...
sabtu,ahad, isnin..aku gi tesco..giant...
semua barang habis....
Nak kata sbb org dapat gaji..bulan2 lain pun dapat gaji juga tapi takleh sampai kosong rak....

Aku tengok satu family 2-3 trolly barang...naik rambang mata...Yang aku sebakul pun tak penuh...hahahaaaaa

Kalau memang setiap bulan pun gitu gayanya OK la tapi kalaulah kerana puasa maka kena berbeli begitu...alangkah tidak indahnya

pesanan aku untuk diri aku....
Bebelanjalah berpada2 kalau boleh gunakan kesempatan ini untuk ubah cara hidup.bebelanja jika perlu....

Elakkan pembaziran

apa menu aku berbuka semalam?
1. Nasi putih
2. keabu carrot(baik utk kesihatan ni)
3. black pepper daging
4. ayaq kosong

hahahaaaa

sahur
nasi ngan lauk lebihan berbuka ngan mee goreng ala mamak.
ayaq kosong

Hari ni aku nak berbuka dengan apa ya?
Ke nak beli ja kat kantin opis ni???

Think think think bak kata akif.

(Anak aku la ni kalau aku tanya apa2 dia akan jawap "think think think.."
sapa tengok 'my friend tigger and pooh' faham la)

6 comments:

Marisa said...

troli aku penuh gak... penuh ngan pempers anak aku...sekali beli 3. (hannah 2, hakimi 2... pakai tido malam jek).

Erna said...

Think,think,think!
My friend tiger and pooh!
Danish kalau nyanyi ni terjerit-jerit..tapi iramanya je aku paham, bijik butir tak jelas :P

Sure penuh nak Q bayar kat kaunter kan! Aku pi semalam pagi kul 9..parking clear lagi.Nak bayar pun clear lagi. Lepas tu aku tengok orang dah makin ramai.
Aku smlm beli stok barang dapur..adala 4 beg giant tuh :P banyak ke? beg giant yg recycle tuh..kami guna tu jer pi soping brg dapur ;)

arina said...

aku puasa tak puasa pun harus 2 trolley penuh setiap kali pegi giant for major groceries shopping. so aku bukan category ni la kan? hahahahahaha!

tapi memang iyepun lagi bulan pose lagi banyak belanjanya. bukak posa harian satu hal. preparation raya tak masuk lagi tu. baju, biskut, duit raya bagai.

ish! ke kita ni dah tak mengamalkan ajaran islam yang betul?

rizza said...

selamat berpuasa n berbuka puasa....

Fid said...

kanda anmiraaku
kita yang tersasar sikit dari landasan

haaaa..aci la kalau major shopping tu..

ni aku tiap2 minggu pi tesco tak dak plak kes mcm 3 hari lps....mmg sblm ni ramai bnyk trolly tp taklah sampai tesco punya rak kosong hahahaaaaaaaaaaaaaa

NeroEcha said...

Aku tahu tu cite my friend tiger n pooh sebab sll layan thaqif tgk...Aku kalau shopping brg dapur setengah trolly jer...org jarang msk...tp bln pose ni tekad nak rajin msk..