>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Thursday, September 4, 2008

apa lagi ni?

Malam tadi pukul 1240am aku Alhamdulillah can open my eyes...
Anak aku kejutkan...
"gatal"
hah???
aku sentuh2 dia dah tanggal baju...
Aik apsal pula ni?

"gatal"
dah menggerutu dia garu....
Aku cecepat ambik elomet sapukan..(tadi pg dah hilang)

Apa ntah yang tak kena ni?
buat aku suspicious ja..
and aku suspect he ate something that he can't...Kat mana lagi kat 'hehenkul' dia laaa

puas juga aku pujuk suruh tidur....
Sekali lagi pukul 1am lebih dia jerit lagik...
"beti computer rosyak laa"(battery lappy dah abis...)
Daddy bangun gi ambik charger(panggil charger?ala adapter tu la)
FYI anak aku memang tidur bertemankan cerita2 dia...tak kisah la...magic english ka...bob the builder ka...ikut 'schedule' dia...
Tidur lambat mamat ni...(mcm burung hantu plak....)

Note: aku susah nak komen bab suka menonton CD ni...
Tapi aku tengok dia belajar bnyk word dari apa yang dia tonton....
Almost kenal segala jenis fruits...several vege...animals....etc....
Sambil tidur pun study kot!

Haa satu lagi...
sometimes anak aku akan bercakap dlm bahasa yang aku aja faham.
sebab apa?
sebab dia cakap...bahasa 'japkif'..japanese akif!
pelat yang amat....hakhakhak..
3 tahun aci lagi la kan....


5 comments:

farah225 said...

FID,
haris aku pon pangey beti (bateri).nasib la mama dia faham.maklumla menan dia banyak yg pakai beti.hehehehe.

Ms Lola said...

Eh, aci!!!

MAMA ADIB said...

fid

soalan, tgk cd tu buka lampu ke idak ke dengar jer... adib ada jg masa dia ngamuk tak mau tidur.. hu hu

cam serba salah nak buka ke padamkan lampu masa biarkan dia tgk cd/tv

rizza said...

tgk cd education tak pe jgn dok tgk cd entah apa2 yg tak membantu perkembangan anak2..hehheh

Fid said...

mama adib
akif guna PC...tapi dia dengar je la sbb dia bf mana ada org bf bleh tgk screen pc
sambil baring nyusu so dengar ja la...kalau tang part dia suka ja dia akan tgk.....

so lampu off

kalau dia mmg menonton kami ON lampu...

tapi la ni dia dah faham ..kalau dia ala nk buat dendangan tidur awal2 dia suruh off lapu..kalau dia nak tgk dia minta on...