>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, September 12, 2008

mungkin

Cik Gedebi
Memang anak mummy yang baik
sebab apa?sebab dia selalu buktikan kat Mummy kata2 orang yang mummy sangkal adalah benar.

ambik contoh ini:
Anak kalau BF lama2 nanti susah nak pisah.Tak malu ka nak susukan depan orang?

Saaa....okotaeshimasu.

Alhamdulillah..Mungkin faktor usia dan kematangan mnda.Makin dia membesar makin dia bijak 'cover' diri.Ya la dia pun tau kalau dia BF depan orang yang tak ada ilmu tentang BF derang akan kata ''hii tak malu"
and aku juga rasa dia pun dah malas nak jawap "tak malu acif tak curi.."
so kalau dia nak menyusu dia akan pegang bantal or kain etc cover diri...aci tak??

Dia juga dah tak BF sekerap dulu. Mayba sebab dah makan makanan lain.-->Tak ajar makan..tak paksa makan tapi tiba masa dia makan juga...so tak salahlah tak bagi makan sejurus keluar dari perut pun kan???
hahahaaaa

Ya..he hates botol susu berputing and dah wean off botol bersudu.Minum susu direct dari kotak or cawan.BIG boy ..sasuga ucinoko

Susus segar...cow's milk...milo....kalau dia nak dia minta..tak nak tak yah bagi...I'm BIG boy!
(orang besar takyah dipaksa makan minum)

Makan tengah hari dan makan malam adalah WAJIB..sure minta punya....

Mummy sangat suka...Anak Mummy dah besar dan bijak

and Mummy percaya sampai masanya nanti dia akan stop BF dengan sendirinya melihat akan cara dia control diri dia...ada harapan...so All the best anak mummy!



2 comments:

rizza said...

ye good boy akif... hassan pun dia dah beso..makan byk gak...susu pun dah kurang walaupun mlm2 je....hehheh (kita tak ajar pun depa makan lepas lahir tu kan kan..)

mommy lyna said...

ish tak bole kak. Tak ajar makan awal2 nati depa xreti makan :D

Nati depa makan tak ikut mulut kot? Ke cane xreti makan tu?huhu.