>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, September 23, 2008

nama

aku ada masalah dengan nama aku....

apasal orang kita ni suka2 nak assume nama orang?

nama aku...Cik Rafidah...
OK...

tu nama dalam IC ada binti ayah aku la

Aku pergi interview...

Nama apa ya?(BM yang betul siapakah nama kamu?

aku jawap
Cik Rafidah...

Ohh Rafidah..
Bukan...Cik Rafidah...

Rafidahlah kan?

Bukan...Cik Rafidah...

Ya laa..Rafidah...

Encik...CIK tu nama saya..bukan saya suka2 letak...so kalau Rafidah sahaja bukanlah nama penuh saya..kalau cari dari list cari alphabet C bukan R....

cerita lain

Masa aku gi buat passport...

aku dah baik punya isi form nama aku...CIK....
sekali masa pekerja imegresen kat kaunter tu ambik form aku...
dengan tak bersalahnya dia...
potong CIK..sambil sound aku...."dik ..nama sendiri orang tak letak CIK la.."

"kak....CIK tu bukan title ya,,,CIK tu nama ayah saya bagi!"

"hah???"

"tengoklah IC saya...kan ada bagi,,,"

sebab orang selalu nama Che....chik...jarang2 sangat la ada CIK....

Lagi satu orang ingat aku dr kelate sebab CIK...
Idaknya yeop....saya dari kedah la...CIK tu sebab ayah saya berangan nak saya jadi ala2...datuk seri rafidah aziz pada zaman saya lahir laaaa


tambahan...tak de sangkut paut ngan cerita nama

akukan asal gi intev ja...post yg depa offer tu nak aku pi Japan 6 bulan la..setahun la...
dilema tau
takkan aku nak tinggal anak aku berbulan2 bertahun2?
Bukan itu yang aku nak!

Kalau aku nak bukan takat setahun 2..berpuluh tahun pun aku bleh dok Nihon masalahnya...aku tak nak tak nak tak nak......

awat??aku ni memang tak layak ka nak kerja kat Malaysia ?takleh ka bagi aku trainning kat Malaysia ja?
Pasai pa aku ni begitu cenderung untuk ke Nihon??Padahal company aku kerja la ni tak de niat pun nak hantar aku gi Nihon..pelik sungguh..

7 comments:

NeroEcha said...

Rupanya ade CIK kat nama ko ekk..baru le aku tahu..kihkihkih

mamaaina said...

Fid,
ambik kad raya kat rumah sy yer

rizza said...

nama ko kan "canggih" fid.. tu pasal ade je org nak betul2 kan nama ko tu hehhe

Mommy Hafiy said...

fid..bwk jwk..hang p keje akif meh antar nursery NOR..hahahaha

Mommy Hafiy said...

btw br tau nama fid ada cik..bagus la ayah fid,,that way org selalu hormat sbb kena panggil CIK Rafidah instead of yobitsute rafidah jek :)

Erna said...

aku pun dulu konpius..tu yg aku post kat hang pergi dept lain..ya ampon!
lepas tengok form baru aku paham ;)
hang balik kg bila? aku ada brg nak kasik hang..

Fid said...

erna
ehemmm...

aku balik kg malam raya uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa