>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, September 19, 2008

hantu

Malam tadi aku tonton cerita 'kekasihku seru' ala slot cerita seram TV3..
Anak aku..aku suruh dia belajar guna PC..'how to operate DVD'..aku suruh dia sendiri guna PC playback DVD..

Tapi tup2 dia muncul...

Mummy..tu hantu
Mana hantu?
Tu..
Bukan hantu la..
Hantu
Bukan hantu...
Bukan hantu?????
Ya bukan hantu
Bukan hantu???
Bukan...ini cerita seram yang tak seram...
citer siram?
Ya cerita seram...
Bukan hantu??
Bukan....
citer siram bukan hantu...
Ya....
hantu???
Apa hantu???
Ade??
mana ada hantu....
Tak ade??
Tak ada....
Tu kat tibi..
itu lakonan semata-mata.akif pun boleh berlakon jadi hantu....
Acif jadi dog....acif jadi cat...acif jadi mummy..
Yaaa.....kalau berlakon macam-macam boleh jadi....
Acif jadi acif................

Legaaaaaaaaaaaaaa

Susah juga nak berdepan kes gini ya...

15 comments:

rizza said...

heheh memang susah hadapi situasi ni..tapi kita perlukan cari good idea utk bagitau dia apa itu n ini..

mimielola said...

Aaaa.. aku pun sokmo bergaduh pasal hantu-hantu ni

Marisa said...

ish... masalah tol la...kalau mama dia sendiri yg penakut. asal iklan seram jek.... mmg aku tukar channel. tak mungkin aku tgk citer2 gitu..... lemah semangat i nih....

Zety Zin said...

saya tak berani tengok cerita hantu. penakut ya amat. hehehe.

arina said...

aku suke gileee cite tu ok!

Fid said...

anamiraa

kekasihku seru tu kan..
macam mana mastura bleh ada keturunan?dia dah ngandubg b4 waris mati???

NUR said...

erk..tlg jwb bleh?rerasanya tu bkn anak waris,pas dia kawin dgn mamat sorang tulaaa br ngandung..agaknya waris bley idup dgn anak mastura+sesapa je kot... yg pelik si marisa tu anak sape plak??????

tu sbb aku suka citer ni...sooo unpredictable..
best woo..teka teki sampai ke sudah!

Fid said...

dia kawen ke ngan org lain?
bkn dia hidup sampai ke tua ngan waris then bertaubat?
marisa anak mas ayu(kuza)

yaa...dia akan nakkan semua susur galur darah daging mastura

tapi waris takleh bunuh darah daging dia kan?

mlm tadi naper waris cakap kat atuk si (apa nama hero citer ni) kata org tua dah mati?atuk tu dah mati ke?

farah225 said...

aku x penah tengok citer tu sbb tiap kali citer tu baru nak main anak aku suh tukar channel lain.dannn aku pon macam marisa, kalau tgk citer2 seram mmg aku takut tp sendri sorang2 aku tak takut macam dok hostel dulu bgn tengah2 malam sorang p toilet.hehehehe

farah225 said...

opppsss macam zety zain,bukan marisa.hehehehee

arina said...

woi si mastura tu kira moyang punya monyang punya monyang si marisa tu. entah2 3-4 keturunan. si waris akan hidup selagi ada keturunan mastura tak kira la sapa kan.

yang rashad tu pulak keturunan waris.

marisa anak mas ayu.

hahahaha.. tak pasal je aku jadi narator

Yan said...

mak tengok! mak tengok! tp sbb mak tengok sorang2, tak pasal2 aku ke dapur bikin sambal sotong sbb takut.. kakakaka..

Mastura tu kira nenek moyang si Marisa la..

atuk tu pernah tolong larikan Marisa masa kecik.. utk bagi dia lupa asal usul keturunan.. sbb dia balik cari mak dia la sume benda ni jadik balik..

wahh.. excitednya aku cerita!

MAMA ADIB said...

alamak mak takkan tengok.. mak penakut..

ha ha iklan hantu suruh pakai self belt pun ku kecut

Marisa said...

wah..wah.. ramai peminat citer 'hantu' ghopenya....

NUR said...

eh..ramai geng!
(sambungan narrator)

rasanya mastura kawen dgn wan yusof br dpt anak..cuma yg i confuse tu marisa tu anak masayu dgn sape?waris tu kan antu, mane ade 'sperm' erkkkk....

atuk tu rasenyaa mmg da mati..tu sbb da lame org x jumpa dia.diaorg jumpa pun atuk tu kt kaki gunung jerai..