>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, September 16, 2008

ganbareba ganbaruhodo

nancyatte...
ganbarou to omotte...ganbatta..gabaroo...

mou tamaranai yo..dekireba ima sugu yametai!
jibun ga nanni wo shitai no kana?

Aku dah cuba...
Stay..but i found that ..i have to move...
Semoga bulan mulia ini menjadi pembuka jalan ke arah yang lebih baik.
Ya Allah jika company itu rezekiku KAUpermudahkanlah urusanku..jika bukan di situ tempatku KAU permudahkan jua urusanku
Amin

Alangkah indahnya kalau aku SAHM...Boleh HS anak...Boleh la buat benda yang berfaedah lain.

Bila aku sebut nak jadi SAHM..kebanyakkan orang sekeliling akan kata.."nanti ko bosan"
hello..aku nak jadi SAHM...bukan suri rumah tangga!
ada beza ka???
ada....SAHM...mak yang dok kat rumah hahahaaaaaaa

Come on laaaaa
SAHM pun perlukan professional maa...
apa ingat lekeh ka dok umah?
kalau ada akal tak pakai memanglah bosan tapi kalau ada akal..then guna akal..sure meletop punya life!!!

Aku kalau boleh nak dok umah= kerja tapi dari rumah hahahaaa
aru kayo sonna?
arimasuyo!
apa2lah labu..

btw tadi aku timbang anak aku...3 tahun=18kg.....
Alhamdulillah.

Masih breastfeed,,,baru lepas nenen dah tidur.....
Tak de plan nak stop..sebab aku konpiden nanti sampai masanya dia akan stop
(iye2 kan aku ni????)


soalan kepada yang sudi baca..
mercun tu sepatutnya boleh ke dijual?
Boleh ke main mercun?
dari segi undang2 negara...

Ahaa..
Tadi aku tertonton berita TV3
saham2 dunia merudum ya.....takutttttttttttttttt
ngan DSAI punya rancangannya dgn PM5 punya halnya...adeiiii
penganalisa kata malaysia ni agak tenat juga dgn kemeruduman ekonomi serta ketidak stabilan politik....
politik ni...kalau PM5 berundur then bleh la ada PM6....sapa yang akan jadi PM6????

Haaa.. tadi kat berita..aku confuse la ngan PM5 ni...apa ntah dia merepek...posa orang selalu tersasul ka?takkan???Dia ni kurang membaca ya???

ohh no no...aku tak sedia nak bagi DSAI jadi PM so sabaq na DSAI....tapi sapa aku nak lantik ni??
hahahhahahahahahaahahaha

Ish bab politik takleh tulis laa....

3 tahun yang lalu time gini aku tengah melahap makan nasi beriyani la ni...
pukul 330am nanti aku akan sakit perut..kahkahkah..

Tadi aku cerita la ngan gedebi.....
dia macam nak marah..sebab aku kata dia dok dalam perut aku...

acif dalam lot mummy??
mummy tak sakit lot ke????

cik adik...masa akif dok dalam lot mummy taklah 18kg!tapi dari 0kg laaaa....sampai 4.41kg...lepas tu dah keluar la dari 'lot'

acif keluar ikut mana???
haaaa tang ni 1 markah untuk c-section... hahahaaaa...takyah explain panjang...

see...keluar ikut sini la...(tunjuk scar yang dah nak hilang(ke dah hilang))
Hah????e-ciknya(kecik)
Memanglah parutnya kecik..tapi masa ekau kat dalam perut besau tau perut!

dia check perut daddy dia...

"tak ade!"
memang la tak ade parut sebab tak de kena mengena pun parut mummy kena potong perut ngan perut daddy!!!

so apa2 pun...selamat ulang tahun kelahiran ke-3 tahun masihi la cik gedebiku sayang...

8 comments:

mimielola said...

Horror kan saham???? Takut aku.. Nak sekolahkan anak lagi..

rizza said...

semlm dengar berita dunia.. company besar kat us pun dah bankcrup....

harap2 negara kita aman damai.. tak yah la nak demonstrasi2 nak jadik cam india ke??? macam negara2 afrika ke??? ni semua bahana A.I tu.... jenis org yg tak bijak tapi nak ambil alih negara.. utk apa??? utk menambahkan kuasa n kehendak hati nye la... bulan2 pose ni buat la dose menipu org.... semoga ALLAH lindungi negara kita MALAYSIA...

cam ne la kita nak hidup nanti.. anak2 kita nak membesar..... kena ade pemimpin yg bijak macam PM4... PM5 tu bukan sahaja tak bijak tapi macam ade agenda anatara dia n A.I tu....

fid... semoga impian ko tercapai jadik SAHM ..aku nak jadik WAHM....

Happy Birthday Akif.. semoga jadi anak yg soleh n berjaya di dunia n akhirat..... berjasa pada agama Islam, bangsa Melayu & negara kita Malaysia...

Yan said...

saham merudum sungguh dah haa.. UT pun tak berani nak launch yg baru.. sume pakat dok diam2..

happy birthday Akif.. 3 tahun dah hang.. semoga makbul semua doa mummy Akif.. amiin..

turn aku plak nak tunggu si Arif ni jadik 3 tahun.. hik hik..

ealyie said...

Happy Birthday Akif!!
Semoga dipanjangkan umo & dimurahkan rezeki..n jadi anak soleh pada mummy & daddy ok..
18kg? Bole tahan benau berat si Akif Hafiy ni Fid..

Fid said...

rizza
aku si DSAI tu aku tak kisah sgt..
dia nak huru hara ka apa ka...
cerita2 ttg dia pun kucar kacir juga
abaikan dia la sbb dia bkn bleh berkuasa pun...

cuma aku nak tukar PM5 tu...Dia patut berhenti dah sebab semua huru hara kacau bilau politik ni punca dari dia.

macam aku punya kerjakan..aku check tahap 'radiation' product kami design...
so kalau ada problem...almost satu projek terjejas..so apa kita buat...cari punca sebenar.bila eliminated punca tu....memang segala masalah settle..

so dalam Malaysia ni..aku nampak PM5 tu as punca...source of all the problems!
so...eliminate je laaaaa...

And aku tak letak keyakinan BA boleh memerintah....Masih perlu BN...Tetapi...pemimpin2 BN kena berubah la..takleh YES BOSS sangat dah...no kipas2...no politik anak menantu...bukan untuk kesenangan diri ...buat untuk rakyat dan negara itu amanah.

yup ttg 2 company gergasi sudah collaped tu...takuttttttttttttttttttttttt

mimielola

ya ampun...saham menjunam gile...bursa malaysia ish ish..takut gerun..

tapi minyak mentah rege turun kan....

ada chance tak kita nak dapat rege petrol murah sikit?
macam tak de je sbb malam td ada penganalisa kata nak kena tgk faktor lain juga....

tang bab saham tu..aku baru berbunga2 ..dan layu le plak...cet!

ealyie
thanks

cik yan
domo arigatou!

aha UT satu hal...uhuks

Marisa said...

wa.. mmg ngeri.. ngilu semua ada la sebut fasal ekonomi dunia nih...
bab politik? makin lama cam nyampah lak aku dgn politik negara kita ni

arina said...

happy besday akif.

NeroEcha said...

Aku suspen gak tgk berita hari tu..syarikat besar blh jatuh muflis..
Anyway happy birthday Akif..semoga jadi anak yg soleh dan berjaga kepada parents yer