>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, January 25, 2008

aku tak bleh tahan daa

Aku takleh tahan weiii dgn dakyah2 rapu raban weiiii

1. bg ayaq masak kat bb yg baru lahir....
Erkkk...kalau exclusive breastfeeding mmg tak yah bg ayaq masak bagai cukup dgn BM sahaja....
Dan..baby 3 bulan tak layak lagi nak minum ayaq barli..

ni pendapat aku la kan....

2. vicks botol hijau(ke biru?) tu tak patut guna kat baby..lagi2 letak kat anu bb girl...Gila ka apa?
Bb tak der nangis maka boleh letak?lantak engkau laaaa...
Kot ya pun nappy rashes or what ever rashes bagi aku baik bawa jumpa doktor.....
Aku tak pernah guna maka aku memang tak tau..
Kalau letak kat kulit gebu aku pun rasa semacam inikan pula kulit baby..anu dia...
Mooo...

3. apa yg org anak ramai/org tua2 kata tu tak semuanya betoi..
pendapat aku la
kita kena juga kaji balik
Sesuai ka ngan zaman dan dr segi syarak betoi ka salah...
Orang anak ramai tak bermakna dia tu mmg penuh dgn ilmu2 berguna (tak dinafikan ada yng mmg berilmu yaa)
Kalau dah dengar ajaran mcm tersimpang tu kaji2lah jgn telan bulat2..

4. Kalau kita tak tau sesuatu tu betoi atau salah..(tak dak dalil bukti bagai) baik sangat2lah kalau kita toksah share dgn org sbb takut org salah faham...
Kalau kita ada ilmu berguna elok sangatlah kalau kita kongsikan...

5 comments:

rizza said...

hahhhaha..aku boleh gelak je la...
sebab dah bertimbun dah kes cam tu...sama la cam ko..naik biol je baca..dah terang pun tak nak usaha ..nasib la....

farah225 said...

kak rizza
kita pon gelak gakla.ingatkan bb tu dh besar,rupanya br 3 bulan.ckp ngn org cam ni susah,buat letih tangan jerk dok taip.baikkk ignore jerk.

Fid said...

rizza n farah
aku tak kisah tau kalau benda tu tulis kat diary tp tu kat forum weeeii
kalau ada yg tak cerdik juga turut alahai...

Fid said...

tambah kang kalu aku sound direct bg dalil2 ada plak kata aku ni cetuskan war bagai...

tak larat nak aman laa

Ms Lola said...

cik fid,
aku sgt agree ngan point no.3. mak aku bila aku ckp camtu, terus diam. tp aku tak leh diam. heheh.. sbb dia mak aku, die kena berupaya utk berpikir secara org zaman sekarang. boleh? muahahahah