>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, January 29, 2008

update 20080129

I'll be on half day leave this afternoon. Balik lepakkkkk...

seterusnya....
anak kucing kat umah aku...
Balik semalam dia bantai keriau....nak kuar dr sangkar...bg dia kuar(bkn aku laaa tuan2 dia laa) lps tu ada hati dia nak dok dalam rumah ..sorry ya anak kucing.....
Depa bantai mandikan dia lagi sbb terkena bahan buangan dia...aiyoyoyo.....takkan mau pakai diapers?

Aku tidor pukul 11pm malam tadi....lelaki itu belum tidur....tup2 aku terjaga pukul 1am..dia masih tercongok depan laptop dia.....
aku terjaga lagi.....
dia masih kat depan laptop dia...aku jeling kat jam 505am!
Hah tak tidoq ka?
Urgent gaban ka kerja dia sampai tak leh nak tidoq?

Rupanya dia tidoq pukul 1am+ bangun 4am+..
Kenapakah sampai begitu sekali?
Haruskah aku bungkus barang2 dia hantar ke opis dia?
weekend aku ambik dia balik rumah..harus ka?

Kalaulah bonus dia tak menepati 'tekanan' jiwa aku memang aku akan angin laaa...
aku minta 1/4 jer dr keseluruhan...Tapi lambat lagi laaaa

Kalaulah dalam masa terdekat ni dia tak naik setakuk dua gred ..opsss gred tak naik tak pa...gaji harus naik.....
Gaji aku tak naik bnyk tak pa janji gaji dia HARUS@WAJIB naik banyak....Mesti berkadaran dengan job load dia la kan.....

Untungnya company ambik dia kerja..kerja 4 org dia buat sorang je...
Ishishish..
Harap2lah laki aku jadi CEO suatu hari nanti...buleh????

12 comments:

Yan said...

Fid,
senario tu biasa berlaku kat mak ni.. kata dia, momentum nak buat keje ni time subuh2 hening gitu.. anak2 tengah tido.. tapi respect la still bley bangun pi keje.. aku dah berjaga kalu, sahih la ngantuk tahap gaban!

anamiraa said...

fid,
takde masalah. memang dah sah muka laki hang muka CEO weh. pastu kalau dapat ESOS dari itewww company, jeng jeng jeng... HARUS hang jadi silent millionaire!

(err.. tang ESOS tu suruh laki hang mintak dan2 ni jugak masa appraisal dia nanti...buleh kaya cepat beb!!)

Ms Lola said...

gamaknye sume suami ke lagu tu?
balik lmbt pun sama, blk awal pun sama. keja keja keja.. kalau tak dapek jd CEO, tak tau le aku.

Fid said...

anamiraa
kahkahkah harapkan muka je la....

aku minta sangat2 dr Maha ESA.....

haa laa apa kisah itu ESOS ya...ada chance tak dia dapat erk....

btw hari ni dia dinner...ala2 perkhidmatan cemerlang yada2 gitu....

up sikit laki aku
aku yakin dia tuh ada masa depan yg amat gemilang tp samar2 laaa...ishh

rizza said...

insya'allah..mana tau jadik CEO laki ko fid...

mimi..tak semua suami lagu tu wei..hehhheh
tapi kebykkan nya memang gitu la...

anamiraa said...

fid - ESOS
employee stock option scheme. ikut ranking. berbeza dari exec/manager/etc.

tapi dapat 2-3 lot pun dah boleh buat duit.

yang ni nak terangkan kena duduk sembang tak habis weh!

nanti suruh laki hang risik2 kat company dia..

Mommy's brownies said...

laki mak balik keroje..kul 9 lebih tidurkan anak dia pun zzzzz terus! kat sini buleh la.. kalau kat kl sure masa habis atas jalan dlm keta! jam sana jam sini..
tapi mak selalu nasihat laki mak.. you wat keje teruk2 pun appraisal bukan dia pandang org kulit hitam cam kita ni.. (sad but true) *jahat tak aku!*

anamiraa said...

erna,
betoi ka depa tak pandang kulit cam kita ni? kata bank untuk sejagat gitu??

madamoiselleczar said...

huhuhu...laki haku pon gitu la adanyer....smpi cuti umum atau weekends pon still ngadap keroje...working days biasa tu..toksah koba la..mmg manjang balik umah cecah malam buta...plg awal pkl 10pm...dah lar tu....nak ditambah sakit hati ni lagi...outsation punyer la kerap....dlm seminggu tu..3 hari je base kat kl..lagi ampat hari kat luar..ni pon takdok ni..pi vietnam tak reti2 nak balik!!!! huhuhuhu....tak pasai2 haku emo plaks kat ruang kekomen hang ni fid! ya ampon!!!!!!!!!!!!!

anamiraa said...

agaknya laki aku je yang paling sempoi. dia keja gomen je. so most of the time pukoi 6-7 dah terpacak kat rumah.

tapi kalo dia sekali sekali balik lambat best la jugak hehehehe

Mommy's brownies said...

Za,
Bawak bersabar..hehe..hang tu membawa budak..ihiks! Aku paham keadaan hang..hehe

Ana,
memang dah terang lagi bersuluh.. 3org the only BM 'our color' dlm region dia, 1 achieved 10/12, sorang 5/12 (ni kes dia nak pencen tak koser nak perform2 dah haha) then abg aku 9/12.. but all dapat sama ek appraisal! Tak ke hampeh? Nampak sangat this 'color' kasik jer this point semua senang takyah pikir! Ada yg color cerah tapi performance mcm hampeh bleh dpt V.G apa kes? huhu..tak koser dah ni..mak yang lebih haha..laki aku dah sampai tahap redha!

anamiraa said...

erna,
tak plan nak hijrah mana2 ke?? kalau asyik kena pijak aje mak pun lomah gitu!