>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, January 30, 2008

update 20080130

Semalam aku halfday maka ada kat rumahlah
Hubby gi kerja then malam balik lambat sbb ada dinner..
aku nak cerita ttg kucing (lagi)

Ya Allah semalam dia tau kami (anak aku dan aku) ada kat rumah dia punya teriak suruh keluarkan dia dr sangkar...
Aku nak keluarkan mmg buleh sbb buka je pintu...Tapi nak masukkan balik aku geliiiiiiiiiiiiiii

Dah dia pulun keriau aku bukalah juga pintu sangkar dia...
dia dah la kecik....besar lg penumbuk anak aku....
kalau anak aku langgar ngan tayar motor kayuh dia pun lenyek kucing tuh
disbbkan aku lepas anak kucing maka aku kurung anak aku dalam rumah

Dah tu bila petang aku terpaksa pakai glove untuk masukkan balik kucing ke dalam sangkar...

Malam tadi hubby balik terus uruskan anak kucing dia...Jadinya anak dia ngamuk sebab jeles..hahahaaaaaa
Anak aku bantai meraung goyang grill pintu macam nak runtuh...
Dah la siang tu ntah macam mana dia tangkap kucing tu sekali kucing tu gayut kat baju dia..dia nangis laaaaaaaa...
Maka malam tadi dia masih marah kat kucing tu..daddy plak layan kucing....
Lepas daddy dia siap semua hal....Dia start bully daddy dia....
Sampailah tertido....

Lagi satu hubbyku ni hari2 nak pi cari makanan kucing....ikut sangat 'kata' kucing..
kalau bg yg kucing tak suka nak cari sampai yang kucing suka.....
Dah tu malam tadi ada hati nak minta tupperware aku nak wat simpan mknn kucing dia...Hiii...tak koser aku!
Aku suruh dia beli je container plastik...

Nampaknya le ni hari2 aku cite bab kucing je laaaaaaaaaaaaaaa

7 comments:

rizza said...

kucing2..jadik kisah kucing lak blog ko ni fid ..hehhehhe
abih le tenggelam kisah akif

Yan said...

Fid,
org bela binatang ni, insya-ALLAH murah rezeki.. mana la tau, tersangkut laki hang jadik CEO.. harus 3K sebulan kat kucing jaa.. yahahaha..

/mmg obses laki hang.. aku bela kucing dulu pun tak sampai macam ni..

anamiraa said...

hahahaha.. lawak tul hangpa nih!! seronok gak kan bertambah sorang(?) lagi ahli keluarga...

selamat berkucing...!

Mommy's brownies said...

hahaha! tak kisah la beb.. betul bak kata cik yan tu..murah rezeki bela kucing ni.. hehe..jangan hangpa jeles meles anak beranak sudah..satgi angkara kucing ada plak yang merajuk bagai..hahaha..btw, seronok gak cerita kucing ni..hehe

Fid said...

amin ..murah rezeki

tu laaaaa
aku kalau kucing dah besar aku nak suruh lepas...

Yan said...

kucing hang jantan ke betina? kalau jantan, up to certain extent, dia start la kencing sana sini.. tu org suh sunat.. kalau betina, hang tunggu je laa dia beranak pinak weh..

Fid said...

betina
ala2 betina gedik gitu hahaaa