>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, January 4, 2008

bodd and bengg

warning:Entry ni mengandungi bahasa2 kesat...harap maklum...

kesian kat anak kalau mak dia bodd and bengg(tak mau habiskan ejaan-yg pasti perkataan tu kalau di taip sampai habis maknanya ala stupid idiot laa)

kesian kat anak kalau mak dia bodd and bengg..
kenapa aku kata mcm tu?

1. anak sembelit
anak minum fm+bm....dok pulun cari fm lain...padahal jln mudah ada....stop semua fm...tumpukan pada bm..habis cerita kan?(ni bg kes yg sahih anak b4 bg fm tak de masalah sembelit)
anak minum fm then sembelit...dok pk nak bg mkn apa agar tak sembelit...
tak tau ka..fm tu maybe tak sesuai dgn anak..kenalah cari yg sesuai...dan silalah menyesal sbb bodd and bengg tak bf anak
ini idak nak juga melawan bila org nasihatkan agar bf anak..mulalah nak cakap ttg peluang la...rezeki la...
tak pk ke???sure ada yg tak kena dgn diri mak tu
tak salah kalau tak bf anak tapi tak nafikan kebaikkan bf tapi bodd and bengg la kalau tak bf anak mati2 tak nak ngaku pernah tersalah...

2. pil perancang keluarga

bodd and bengg la kalau ambil mmbabi buta
sblm ambik ti jumpa pakar tanyalah dr a sampai z....
bodd dan bengg la kalau setakat telan pil nak elak preggy tapi perbuatan lain tak kawal...kawal le nafsu sikit kalau benar2 serius...kalau tak kisah baik takyah telan apa2 pil ataupun ambik le cara lain yg lebih efektif....

3. bengg and bodd le..kalau dah ter'preggy' baru nak melatah..
Apsal time nak 'buat' tu tak cuba elakk agar jadi?

4. kesian anak kalau mak dia bodd and bengg
gila2 jaga bab mainan..bab pendidikan beli buku mahal2 bleh buat downpayment rumah tapi bg anak mkn mknn bayi diproses yg dijual kat pasaran..
tak kisahlah mahal mn sekali pun tapi yg pasti makanan yg masak sendiri tu lg bagus...terjamin kebersihan (melainkan mak tu mmg pengotor laa)
kalau yg diproses tu ntah berapa jenis mesin dilalui...

5. bpdd dan bengg le....
kalau sungguh2 nak pertahankan juga fm walaupun dah tau BM tiada tandingan.....

sekian shj aku tak puas hati ngan org bodd and bengg!!!!!!!!

aku dah tukar jadi hijau! loya!

2 comments:

rizza said...

fid...
aku tak larat nak tambah perisa kat SI tu..makin biol lak kepala aku baca SI tu...
aku komen sini je la..hehe

1. anak sembelit tu...alahai dah berpuluh2 kali dah aku baca...
yg ye nye kena la stop makan (kalau baby tu bawah 1 tahun)...bf aje..(ni dulu doktor PAKAR KANAK2 yg advice..pernah jadik kat Hassan dulu...stop makan BF aje..-selesai masalah)..
kalau dah lepas 1 tahun tu...-check apa yg disumbatkan kat anak tu...
dan satu lagi check ape le yg mak nye melantak tu....
ni kalau nak solution FM aje..mana mau jalan..tu bukan solutin yg betul..dan juga bukan alternative...tu kira MALAS nak cari solution le...

2. ni macam2 le hal...dah le main ikut2 je..derang ni ..kot ye nak kontrol pun.."guna la akal" yg diberi..bukan main guna duit(beli pil le..injek le..apa2 le..) melainkan le..dah sah2 byk duit n tak menyesal lepas tu...

3. ni sah2 le bangang..masa buat tak beringat...dah terpreggy baru nak hantuk kepala...nasib le...sapa suruh tak kawal emosi...
kot sedap pun...result lepas tu takkan tak mau amik result????

4.ni memang ngok ngek..sepatutnya nak jaga pun..jaaga makan minum anak no1 kemudian baru yg lain2..ni kalau bagi anak makanan beli..apa faedah nye??? ni semua nye MALAS n nak berlagak le..leh pi beli buku rege ribu riban n leh beli mainan canggihh manggih..hahhhah
bukan nye budak tu leh hidup sihat ngan diberi mainan aje...

5.ni org yg tak nak ngaku le...n tak berjaya tapi wat2 berjaya BF....dan sesungguh nye depa2 ni le yg start bykkan post FM kat SI tu...

ok fid..aku dah siap mengkomen...
hehheh

January 4, 2008 3:14 PM

..fid aku tersalah post...yg tu ko delate le....hehhe

mamadanish said...

Hi Fid and Rizza,
1.saya stuju benar pasal hal sembelit ni,dan act itu jugak jadi peransang kat saya untuk terusbfd anak selama yang boleh
2 dan 3.Kurang arif untuk mengomen..hahha
4.Nasib anak saya ni jenis susah mkn,nak mkn makanan yang kita masak je...i dah biasa dah kena ngan org sekeliling pasal terlalu menjaga hal pemakanan anak ni cos resultnye anak saya jadi pemilih mkn.Tapi tgk anak2 u all ok je mkn nasik biasa with salmon,i pun yakin..dan ttp bwk bwk bekaluntul bb ke mana pegi.