>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, January 28, 2008

kucing

sabtu
anak aku bg tau aku nak cat...aku buat tak layan aja....

ahad
aku bgn pagi ...tengok2 ada kitten dok keriau kat longkang depan umah...
kesian aku tgk....
tp aku ni mmg geli ngan kitten..geli geleman weeeiii

aku suruh hubbyku setlekan anak aku....tukar diapers ..tak yah mandikan sbb nak gi beli ikan bagai....
anak aku tgh nyenyak tido..so angkat masuk kereta je laaaa...
masa nak tutup pintu pagar aku nampak hubby angkat anak kucing tu

then dia bg tau aku..dia nak bela anak kucing tu.....
aku kata kalau dia janji nak buat semuanya silakan aku mmg tak ambik port sbb aku geliiiiiiiiiiii....
dia kata ok...dia ngan gedebi akan jaga
maka..lepas beli ikan bagai...depa dua beranak mulalah cari..
makanan kitten...bekas mknn kitten...sangkar kitter dan segalanya laaaaa...
balik tu depa bg kitten depa mkn....lps mandi...bg tidur....
mmg depa pulun sakan....
main ngan kitten sampai ke maghrib...anak aku sampaikan nak kuar pun nak hangkut

perihal kitten itu

dia kecik lagi!ntah sapa la buang dia
lps diberi mkn buncit perut dia..lena tidur dia...
itu haiwan...kalau anak org..
melihatkan akan si kitten ini menitis ayaq mata aku wehh....

Pagi tadi
pukul 5am hubbyku tergesa2 bgn...
buka pintu (kami letak kitten depan umah tak masukkan dlm umah)..Dia pi jenguk kitten depa ....
takut lari..takut apa2 makan...aiyoo2..tidur pun tak lena ka?

Lepas hubby dah siap ngan pakaian nak ke opis dia cuci sangkar kitten dulu....
baguslah kalau buleh buat hari2...

aku sungguh2 minta dia janji..kalau nak bela kena bela betoi2...jgn aniaya....
kitten tu plak alahai nak bermanja2 la plak....

aku ingat ka mlm td hubby aku stay up lewat mlm dia wat kerja opis ropanya gia google cara2 nak bela kucing..buleh??
pg tadi dok tarbiah aku apa kucing bleh mkn,,,bila nak mandi...bila nak itu bila nak ini...
siap nak train potty kat kucing dia..tp bila aku suruh train anak potty tak mau!

apa2 pun good luck...

9 comments:

anamiraa said...

so kesimpulannya,
hang bela kucing la ni?

Fid said...

yaaa...ni hari ke-2...

mamafiza said...

Dear Miss Lovebaby,

Wish ya a glorious day ^_-

Gambatte, gambatte ne to lil Akif with his new friend :)

May Allah swt always bless your kindhearted. Amin~

Ms Lola said...

good luck weih bela kucin tu.
semoga kucin tu tak teraniaya.

mamadanish said...

keh keh keh...
lawak la ms lola:)

I suker betul baca kisah family u..comel serta funny!

SAmpai ke akif akif pun sungguh comel serta funny!

(my baby baru beberapa kali tgk kucing betul..selebihnya gambar je..huhuuhuh)

Fid said...

mamafiza
arigatou

ms lola
aku akan pastikan tiada penganiayaan....

aku cakap kat hubby kalu kucing tu minta nak merantau bila dah besar bg je....dia kata ok...

Yan said...

Amir + Arif mmg gile kucing.. but to my surprise, depa takut dengan kucing kat JB.. boleh? my parents (my dad, actually) ada bela a few cats.. 3-4 ekor gitu.. tapi budak2 ni sungguh takut dengan kucing2 ittew.. kucing kat KL, kat PD, Ok je plak.. hinsshh..

Ms Lola said...

cikyan, bagaimana ghopenye kucing kat JB tu?

kuireena said...

fid, tang google pasal cat tu mmg kelakar abes. Obses btol!