>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, January 16, 2008

stress petang2 senja

Dah tak de nak ngadu kat sapa..maka blog ni la kena terima...

Aku tiba2 stress laaa..Sebab.....
Hari ini saya keluar dari Lab pukul 645pm....
Saya call suami saya...(dengan harapan dia cakap kat saya 'abang on the way') Tapi...dia jawap
"lagi 15 minit abang keluar"
Erkkkkkk

Terus mood saya tukar jadi tak keruan...
Kasihan anak saya....Mesti anak saya tengah menahan rindu....Kasihan dia

Saya tak tahu kenapa sejak dari dahulu kala..Sejak saya berkawan dengan lalaki yang sekarang ini suami saya kami tak pernah gaduh dengan sebab lain kecuali sebab 'Masa'..
Demi masa sesungguhnya manusia berada dalam kerugian.....

Ya MASA.....
Suamiku jika satu hari 88jam pun pasti 88jam itu tak cukup
I can't understand la...why dia ni perlukan masa yang lama sangat untuk berada di pejabat dan menyiapkan kerja dia?kenapa?
Dia ni tak tau guna masa?dia ni tak sistematik?dia ni tak kerja dengan efisyen????
Job load...Pheewww...
Aku rasa everyweek dia akan bagi tau saya "abang dapat new project"(dia bkn contractor ya....dia exec cabuk je)
Aku tahu all the projects handle by him memang semuanya sukses....Tahniah atas kejayaan dia....
Atas alasan projects dia semua berjaya tu la tiap2 minggu dia dapat project...kerja 3 org dia bleh buat sorang..mmg la company untung kan...Tapi mangsanya..anak aku la....dok taska lebih masa.....
Agak2nya lelai ni rasa bersalah tak ya bila anak dia terpaksa tanggung rindu sbb kelambatan dia balik?
Agak2nya lelaki nih ada perasaan belas tak ya kat anak dia?

Masa dia kat company lama ..Punnnnnnn macam la ni juga...Tapi haa padan muka.....apa yg dia harap hampehhh!Masa tu aku kesian juga kat dia tapi aku pulangkan paku buah keras juga laaa...
Namun lelaki ini memang jenis tak serik.....
Aku hanya nak wait and see apa company skrg akan bagi kat dia....
Mana2 kerugian yang aku tanggung la ni aku catit sampai hari aku claim..buleh??

Aku harap setelah aku luahkan kat kau blogku...aku tak gaduh ngan dia hari ni....
Astagfirullah hal azim...kena sebut bnyk2 kali....

Ya Allah...
Tolong....
setelah 37minit selepas dia cakap 15 minit lg dia keluar aku call dia...
BELUM KELUAR DARI OFFICE LAGI!!!!!

Adoiiiii....Betul ke dia ni kerja??ke ada kerja lain huh???
wehhh syaitan pi jauh2 laaa....hasutan syaitan jangan diikut....
istifar2

8 comments:

rizza said...

fid...byk2 sabo...

apa kata ko pi pinjam DVD atau pun beli je DVD ni..ko suruh hubby ko tgk..Click (Adam Sandler)http://en.wikipedia.org/wiki/Click_(film) ..cite ni bagus tgk utk lelaki2/pompuan2 yg pentingkan keje....dan penuh pengajaran.....

aku teringat bila ko tulis kisah hubby ko ..aku teringat cite ni...

sama ade keje/belaja..mesti ade masa utk family...family 1st...
walau cam ne penting keje pun...tak leh tukar ganti ngan famili kita..

bawak2 le pi honeymoon berdua ke...slow2 talk...hehheh

take care!!

IbuAtHome said...

salam, fid, u are not alone. sesungguhnya lelaki memang tak pandai menghargai dan mengatur masa. apa kata u suruh ur hunny gi kerja naik motor, haa the car is yours, so you boleh buat the necessary things like jemput akif. tell u frankly, i ni sejak azalinya lepas kawin, memang kena very independant kalau tak, memang boleh gila agaknya, sampai i sanggup belajar bawak kereta when i was 7 months pregnant anak kedua. tapi yg tidak baiknya, i got too independant and akibatnya orang ingat kita dah boleh buat semua so man take this for granted. well, semuanya ada pro and con.apa-apa pun byk2 la bersabar!!!! man will be man, macamana pun kita tetap sayang kat hubby kita kan, alahai!

anamiraa said...

fid,
aku nak jawab tang belas kat anak2 yang kena tinggal lama tu.

ni solely pengalaman aku la. untuk laki aku, memang HAMPEH!!! takdak langsung rasa bersalah hatta balik rumah lambat sederet seminggu pun. tapi memang aku takdelah tunggu dia pun. cuma dia tu tak rasa bersalah pun kalau dia balik rumah everyday budak2 semua dah tido. pegi keje awal2 pagi budak2 semua belum bangun. memang hampeh!! kalau kita memang rasa bersalah gile la kan tak dapat manja ngan anak.

kesimpulannya depa ni memang takdak motherly instinct la. kasih sayang tu lain sikit dari kita emak2 nih.

lagi satu aku rasa majikan laki hang tu memang dah ambik kesempatan diatas keefisyenan dia. ni nak tanya, bumi compeni ka? kalau non-bumi, sebijik macam compeni aku yang first dulu. semua benda nak kena buat a-z. penah balik sampai 4 pagi lagik...

tapi yang penting, laki hang kena dapat setimpal la dgn usaha dia. kalau tak maka itu kes niaya la weh! so ini dia yang kena evaluate sendiri. tengoklah yearly bonus ngan increment macamana.

ok itu aje commen aku yang panjang nih!

Fid said...

Ohhhh dunia..
maka disimpulkan lelaki itu sama le dgn lelaki2 yang lain...dalam erti kata lain depa memang lelakilah kan..kihkihkih

mmg ada juga plan nak suruh dia naik motor nak itu kereta ...namun alahai kesian la plak kang hujan ka apa ka...tambah2 guna federal tuh...macam2 pk....dgn laluan motor nan malap bagai...
pkkan keselamatan dia..
nak angkat satu lg kereta buat memeranakan hidup lagi ada laaa...

anamiraa
kekasih aku tu kerja ngan GLC laaa...itu yg penerbangan gergasi tanah air tu la...
baru genap sthn....
makanya mmg tak tau mcm mn la....
tp so far SGM/GM bagai dia mmg nampak mcm trust dia la...walaupun dia exec cabuk depa siap bawa pi conference bagai2 yg depa ja layak pi...siap carikan sponsor yada2 sbb nak bawa itu lelaki...bagi aku bagus laaa utk lelaki itu...
dia akan di appraise jumaat ni...aku suruh minta la lebih sikitkan since aku pun nak gak 'habuan'...
opsss lupa setakat ni dia mmg selalu dapat ala2 best staff gitu....tp ada plak si mr. menejer yg tak puas hati....walaupun layak dapat itu rm200 extra everymonth itu mrmenejer tak mau bg sbb nak bg org lain merasa juga...ampeh
mmm....bg aku sia2 je la buat mende gitu kalu buat rules bagai tp tak ikut...

Fid said...

lagi satukan laki aku ni aku mmg kena 'kotorkan' sikit minda dia sbb dia ni tulus ikhlas sgt tau!berbaik sangka nan amat!
walau berkali terkena tp dok tulus ikhlas juga!mmg jenis 'bersih' kot!

wanie said...

alahai fid..
nasib baik husband wanie jenis yang nak balik awal je..siapkan keje cepat2...sampai kekadang tu tak sempat nak lunch..sebab nak balik awal nye pasal...

mamadanish said...

fid..
Hubby i jua kerjaya no 1...
waaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Berbeza dgn kita....
Kak wanie..bertuahnye u..

Yan said...

kitorang dah tengok click tu.. hehehe.. mmg lepas abis, tengok muka hubby and i said straight forwardly to him - you tengok yang, family first..

kejap je laa pun ubat tu jalan.. dia dah kebah, dia start balik.. tapi mmg sokmo dia ganti balik dengan anak2 bila dia free..

/aku ada dapat email la pasal emosi anak ni.. nanti aku try tanya tukang punya email.. bley share kat public ke idak..