>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, January 22, 2008

stress part II

Kahkahkahkahkahkah

tadi aku dapat satu forwarded Email...Kihkihkihkih
tentang zodiac bagai
tak kisahlah tapi aku kisah tang..
please fwd to 10 person if not will be in bad luck 20 years!
what's the heck??

Since sender tu orang yang aku kenal dan biasalah main cakap lepas gitu...aku balas la kata aku tak suka jenis gitu
lalu dibalasnya
kalu tak suka delete je ni reply maknanya suka la

aku balas balik....yg tersurat aku tak suka email jenis gitu...

then aku pi solat
balik dr surau dpt satu msg dr org lain plak kata aku tak patut reply gitu sbb kesian kat org yg 1st fwd tu(dlm dept ni)...
bg aku ..who's care?
aku bukan dpt dr org yang dia sebut tu aku dapat dr yg berbalas2 ngan aku tu....
so aku tak ambik kisah la apa org yg mula2 fwd kat diaorg punya feeling ka apa ka....

jadi mcm stress plak aku...cehhhhh

Aku ni bab forward2 Email mmg aku pantang sikit
bagi aku fwded2 email ni mmg gangguan la kat aku.....
Melainkan dari mereka yang aku mmg suruh fwd kat aku.....
Kalu sesuka hati tu aku macam...bukan macam..mmg terganggu!

cool cool....

Ya Allah

9 comments:

anamiraa said...

kah kah kah kah kah! macam2 cerita yek dalam dunia nih?
benda2 camtu pun nak ambik port ke kawan hang tu? hish peliknyeeee! the best thing is, kau block sender je. pastu kalau dia bagi kat hang, nanti akan bounce balik kat dia dengan ucapan " the sender doesn;t like you' ke gitu lebih kurang...kahkkahkah!

Fid said...

takleh la nak block sender..kalu...job related kalu

tp yg sound aku tu 'kawan' hang tu laa.

anamiraa said...

la mamat tu ke yang sound? ishishish aku ingat orang lelaki lagi la tak ambik pusing benda2 cam ni...heeee.. memang aku musykil laaa!

lagi satu reply aje kat yang forward tu, "ajal maut , rezeki ditangan Allah la beb. takde kena mengena ngan email hang ni. boleh buat syirik nih!"

buleh gitu?

Fid said...

anamiraa
aku dah sound gitu la
'kwn' hang marah kat aku sbb dia aa aku mcm menjatuhkan air muka org mula2 fwd..bg aku nasib la kan...
bkn niat aku nak jatuhkan sapa2...dah mmg benda tu bleh bawa ke syirik pun..
katakalah org tu x fwd sekali dia bad luck tak ke dia tudh sbb dia tak fwd..instead of fikir itu dugaan dr Allah?

anamiraa said...

ish memang kronik opis hang nih! cepat2 carik kerja tempat lain. settle masalahhhhh...

btw dah berapa lama hang dengan jvc nih?

Fid said...

hang jgn kagum naaa..
bln july ni genap 5 tahun

haa mmg aku nak kena belah dah cannot go anymore...
kat sini dah mcm tiada tempat utk aku...kalau 14 thn aku kat sini aku sekadar engineer je laaaaa

Yan said...

Fid,

cakap la kat dia.. benda ringan2 pun bley jatuh syirik.. cakap la aku sayangkan kau sebagai saudara seagama yada yada yada.. btw, ingat tak chain letter pasal orang bermimpi.. ada nama SHEIK AHMED berbagai tu? aku ada dapat email terangkan kenapa benda tu mengarut..

/tak minat forwarded email jugak.. tambah2 yg claim bley bagi donation la, hoax + such.. argh!

mumaina said...

benda2 gitu memang mengarut jer...memang tak uah di layan...

rizza said...

yeah betul..aku pantang org email2 pastu suruh kita forwardkan ..kalau tak bad luck le ape ke....derang ni secara tak langsung......jadik syirik....
berlambak dlm email aku dpt..semua aku tak forward..termasuk la yg kata leh donate cam yan cakap tu...
nape le makhluk2 ni tak fikir semua tu kuasa ALLAH bukan kuasa "internet"....naik angin je....