>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, January 4, 2008

infected?

Am I infected to the virus?(yup bodd and bengg...)hopefully not..Risau gak...sbb bnyk sgt dok baca mende2 tak logik nih..ampun ampun...

Aku baca forum....forum biasa la...
Ada tajuk 'cerai susu'
Haaa cerai susu badan la....
ada yang bagi alasan nak ceraikan sbb
1. anak dah 2 tahun..tahniah!
2. pregnant..tahniah juga..but kalau larat teruskan pun ok...tak larat eloklah stop..jgn seksa diri
3. sbb nak pregnant
4. sbb tak larat
5. 6.7......100..banyak la kalau nak list down all the reasons....

Aku bukan nak conderm orang cuma aku terfikir..If...if...Jika aku...

My plan....Aku tak akan paksa anak aku stop bf..never!
Abih tu takkan nak bf sampai tua?
Bengggg....(cam best plak sebut...tp jgn amalkan..actually ni hasil dr 'mak yg nak memaki tp tak mau anak dia dengar perkataan2 nista itu maka maknya sebut tak abih...' tak bagus tapi..mm...dah maknya jenis mulut jahat.....)

Aku tak ada plan bila nak ceraikan susu...dan akan berharap berdoa merayu kepada yang Esa...kalau tiba masanya biarlah anak aku dengan rela yang ceraikan susu badan dari dirinya...Aku harap sangat the idea not from me....biar dari yang meminum bukan yang memberi minum....
Aku tak mau lihat 'derita' seksa anak aku kalau dipaksa stop bf..ohh tidak....

Dan aku sebagai seorang yang positive dalam setiap tindak tanduk aku (aku tak de tanduk tp kadang2 naik tanduk..bertaring) yakin dan sesungguhnya percaya dgn kebolehan,kebijasanaan , kecerdikkan serta kekuatan minda...fizikal akal dan fikiran anak aku yang Insya Allah dengan izinNYA....Anak aku suatu hari nanti akan membuat keputusannya sendiri....
Aku yakin,...Dengan izinNYA....

Gedebi..
Mummy akan terima segala keputusanmu jika itu menjurus ke arah kebaiakn dan membina dirimu...

Anak mummy BOLEH!!!

btw....
Semalam follow up check up with the paed...
result..
His getting better and improve a lot....
weight...15.5kg...
komen doctor.."very good!"

1 funny story....
Dia naik penimbang digital dan the number keep changing bila dia tak berdiri tegak and static..puas mummy minta dia berdiri tegak...takleh gerak2....tp dia gerak juga maka number tukar le dr 15.5 ke 15.6 then 15.4....dia marah...
"kakkak..kakkak..ni rosyak nih.."...dia bagi tau nurse...
mummy dok explain juga tak rosak..
Dia tak puas hati dia gi kat kaunter bg tau...kata penimbang digital tu rosak.....
then sampai nurse kata ..."ok nanti kita tukar yang baru ya..."
barulah dia stop dok jadi burung kakak tua....
Aku mmg gelak sgt2 tgk muka tak puas hati dia ttg penimbang berat itu....

kpd kwn2...
aku la ni busy sikit weii maka aku ala2 macam malas le nak menaip.....cuma jd rajin bila ada 'button' terkena 'electrostatic discharge'....

3 comments:

Yan said...

Fid, 15.5kg tu.. kau dukung lagi tak? hehehe.. si Arif ni la malas makan.. 12kg je wei..

rizza said...

fid... semangat Akif..dah dtg selara makan dia ok le..

Yan...hassan ni lebih kurang Arif gak 12kg..tapi bila dukung apasal aku rasa cam lebih 12kg.....le ni nak pengsan ooo kalau dukung masa jln2..hehhe...(masa saja aku usung stroller dia...kang dia tido mau haru ..lagi le berat )

Hassan ni aku sumbat je...dia tak nak makan byk..makan sikit pun ok..asal dia makan apa aje aku masak (terutama sayur2..kena paksa...so far ok...aku tak le bagi yg pedas...kang sakit lak perut..hehhhe)

yan Arif tak mau makan..ko bagi SUSU..share ngan Azri..

Yan said...

Za,
Arif suka makan sayur, especially carrot.. ala2 aku la masa kecik.. pedas dia mmg tak bpa tahan, so dia tolak siap2.. susu je laa harapnya.. aku kengkadang offer fresh EBM, ada ke dia kata masam? sekeh kang.