>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, January 14, 2008

Arghhhh

Tajuk bersangkut paut dgn perasaan sekarang arrggghhh

Skrg dah pukul 630pm..aku sepatutnya dah balik..sepatutnya laa....
Badan pun dah bau masam dah aku bau!
Tapi aku at opis lagi...pukul 6pm tadi aku baru keluar dari lab...Call suamiku..Dia kata lagi 15 minit...mmmm....

Aku tengah bengang ni..Bukan kat suamiku tapi ....Mmmm...
Ceritanya macam ni..
Aku ada 'gun'...senapang erk?
apa2lah..
Ni panggil ESD gun..aku guna untuk simulate kalau product kami kena electrostatic discharge..apa jadi..apa rosak dan sebginya....
Selama ni aku ngan org dalam dept aku je yang guna mende gun nih!
(org2 tu pun dah resign)....Maka jadi macam aku punya la(tapi tahun lps ada engineer baru guna juga but tahun ni mmg aku je la guna...)
Ramai le pula orang dept lain nak pinjam!!!
Aku bukan kedekut tapi
1. ni harta dept aku
2. aku guna
3. aku tak suka org yg bkn boss aku tanya progress kerja aku.,..such as..bila u nak siap...bila u nak start.. whatever la kan..aku tak suka.....Aku ada plan so/....setahu akulah kan..since aku buat new project depa dept lain tak patut tau pun sbb ni kerja P&C....
4. Kalaulah bnyk sgt tangan yg sentuh mende tu kang kalau rosak sapa nak jawap?sure semua tuduh aku kan?
5. Depa pinjam tapi depa tak pernah tanya aku cara guna....Dan aku pun tak berminat nak ajar cara guna (selalunya aku tgk cara depa tak betoi...result accuracy OUT)
6. Kalau gun tu rosak dlm sehari dua ni...kerja2 aku akan terbengkalai halai balai!
7.Depa pandai guna tapi tak pandai nak charge battery...
8. Depa tak mau talk to boss aku kalau aku suruh...depa main nak plead2 aku agar aku bagi depa guna...suruh aku bg priority kat depa..sorry nooo...tak dak masa!
Lantak depalah...kalau depa tak settle production stop ke apa ka..kalau sooo important kenalah buat permintaan cara professional..bukan cara kacau kerja org lain....
Dan aku tak akan Ot sbb nak bg priority kat depa..depa la OT..since depa nak pinjam 'harta' aku...

rasa lega sikit bila dah 'mengadu' kat blog ni....

OKlah blogku...aku nak balik.....

2 comments:

rizza said...

bagus2 ..cam tu le bagus...jgn ko bagi sebrg org guna tanpa procedure betull..ni aku memang dah biasa dulu2 tang2 org tak ikut procedur ni....
good luck!! asal keje ko jadik ok...

amydaud said...

tiba2 teringat kat hubby...herm...perangai yg sama ngan fid...hehehe...setuju!