>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, January 22, 2008

stressful

nanka totsuzen sutoresu...
Arghh....
tak tau apsai tiba2 rasa stress..
lepas tima sms dr adik aku...
'kak kalu ada mtr lg senang'

aku rasa sudah juta kali aku cakap aku tak mampu nak belikan dia motor..
kan dia dah ada motor buruk tu angkut laa bawa la pi kolej....
apa ingat aku ni tokey chop duit ka?????
ingat senang2 aku bleh tabuq 3-4k bodo2?
Stress

aku balas...
'bawalah mtr hang tu'

sah malam karang mak aku akan call suh aku consider ttg apa adik aku nak tu
Aku bukan nak mengeluh tapi aku juga nak depa consider ttg aku..life aku!

1. mmg aku tanggung depa(mkn minum mak ayah dan adik2 aku)
2. sekolah adik aku
3. la ni SIL aku dlm pantang mak aku jaga tp aku ttp the biggest contributor juga....
4. asal kes RM ja aku RM ja aku...
5. Gaji aku berapa kupang aja...


tu ajalah yang aku minta depa consider...
kalu depa minta apa2 aku kata aku tak cukup RM depa kata aku ni kedekut etc bagai2...depa takkan takleh nak pk sikit...sikiit ja aku minta....
pk jugalah ttg life aku....

Kalau apa aku cakap depa suka ignore baik mak aku mau pun adik aku..
yaa aku mmg tak boleh limpahkan depa dgn kemewahan tapi aku boleh lg bg depa perkara asas dgn izinNYA
Bila depa senang suka2 depa buat derk kat aku bila susah aku plak depa cari..

aku bukan marah tapi aku kecewa sikit laaaa...

Aku dulu fight dgn perasaan dgn alam dgn segalanya demi mengubah jalanan hidup aku tapi kenapa adik2 aku suka2 je nak semua dtg bergolek
masa aku buat matrix aku belanja rm200 aja sbln bayangkan....
tapi depa?
Aku bkn nak burukkan depa tapi aku tak boleh nak faham lagi dah

Dah berbuih mulut aku...minta depa berubah.
Tapi.....

Kadang2 aku rasa kecil sgt aku bila org yg baya aku..gaji yg lebih kurang aku mampu memiliki segala2nya yang aku nak miliki tapi kerana tak mampu aku takleh buat apa2...aku tak ada harta tapi aku kaya dengan tanggungjawap...itu sahaja pengubat aku....
In fact 'tanggujawap' itu bknlah tanggungjawap aku pun!

Adik2ku sedarlah weeeiiiii

8 comments:

anamiraa said...

ya allah fid, kalau aku jutawan free aje aku bagi motor kat adik hang. kesiannya jadik hang ek? aku doa banyak2 allah limpah ruahkan rezeki halal kat hang. semoga makbul doa aku..

takpe fid, setiap sen hang bagi tu masyaallah banyakknyaaaaa yang akan allah balas..

hang on there ok! things will be better insyaallah...

Fid said...

anamiraa
kalau aku jutawan aku tetap tak akan bg!
kang jd mat rempit plak
takat tak dak motor ni dah failed satu paper!

thankssss

Ms Lola said...

aku terkedu ngan tanggungjawab2 hang, fid. samolah kesah ngan adik aku. nak keta, dah bg keta. dah ada keta tu, nak keta yg lg cantik plak. kalau dah keja tu takpo lah, leh bayaq senirik.


adik fid,
sian la kat kakak hang ni

Yan said...

Fid,
aku terpegun tengok list tanggungjawab hang..

kalau hang suh dia keje part-time, boleh?

rizza said...

bab adik2 ni susah gak nak kata..cam adiik2 lelaki aku pun gitu...nape mesti ade kete.motor baru nak gi kelas????? abis tu aku hari2 jln kaki panjat bukit nak pi kelas balik kelas ...ngan baju kurung lagi tu.....derang ni patut sedar..derang tu anak2 lelaki....ape daa....sabo je leeee....
tu le budak2 zaman ni...tu belum masuk lagi bab h/p yg pelbagai rupa....mmmm

anamiraa said...

fid,
tambah sikit lagi.

kalau hang ngan adik2 hang, aku lak cabaran ngan abang aku. ya rabbi! dah beranak pinak tapi sampai kesudah bini+makpakmentua+makpaksendiri tanggung! memang haru wehh! umur dah 35 tahun tapi hampeh la. padahal ex-grad MMU lagi tu. entah apakebenda yand dia belajar satu hapah tak guna. sekarang ni dok melengung most of the time.

makpak aku punyalah tensen. malu kat besan. PIL dia kaya raya. harus nanti kena tendang keluar rumah. (memang dok ngan PIL la pulak!!) bapak aku punyalah hanggginnnnn!!!!

Fid said...

anamiraa
dugaan dugaan....

Yan said...

nauzubillah le adik aku jadik macam dalam cite kak Ana tu.. yg bongsu ni la.. nampak macam spoil.. mak bapak dah takde nak layan sapa dah.. dia je.. heeee..