>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, January 7, 2008

TV oh TV

Adoi laaaaa
Sedar tak sedar anak aku dah terdedah sangat2 kat TV...
Gamaknya kat Taska tu memang asyik tonton TV aja kot..Mmmmm...

Kat rumah memang ada bagi dia tonton TV tapi rancangan yang berpadanan dengan dia la....
Sekali aku buka channel TV3. RTM.....Segala iklan dia dah hafal!

yg positive
Dia dah tau banyak word dan penggunaan la...

yang negative
Banyak sangat tengok TV!!!!

Iklan dia suka..
iklan bank rakyat..."bank rakyat mesti pilih!"

Iklan yang dia suka tapi aku tak suka..
Iklan tentang gengstarz....benci benci benci

Aku punyalah kalau boleh tak mau bagi dia tonton Ultraman...Rupanya kat Taska ada kawan bawa CD Ultraman
Dan kat rumah dia dengan jayanya 'jumpa' time siaran ultraman kat Astro Ceria....
sampai time tayangan Ultraman tiga dia akan cakap kat aku..
"Mummy, syik wan wan" maknanya mummy tekan 611

Dan hahahaaa..Ni tentang aku
akukan dari dolu sampai la ni aku suka cerita Doraemon dgn si nobita yang lembeb ittew serta syin-cyan hahahahaaaaa...
kalau citer ni anak aku tak minat.....dia akan gi buat kerja lain
lg satu aku suka Conan....Dan mana2 Jpns animation yang bukan jenis perang2 lawan2...yang kemanusiaan...
note Doraemon tu dia asalnya seekor kucing tapi tikus dah gigit telinga dia tu pasai dia takut tikus dan dia tak de telinga..sbb tu dia bercinta ngan Mi-cyan..seekor kucing...

Udah2lah tengok TV cik gedebi oii.....

9 comments:

mamadanish said...

Fid..
SAya pun suka tgk syin chan and doraemon sampai skang!!hahaha!!Tak sangka ada jugak org seperti ku..heheheh

Dandelion said...

Kiter pun sukaaa sgt tgk Sin Chan n Doraemon. Drpd tgk citer kartun lain2 yg lawan2 ganas tu lagi aman damai bahagia je tgk citer kartun yg 2 ni :). Tp suara Doraemon original xbest langsung. Sin Chan kt sini plak byk xsenunuh tp klaka hihihi

rizza said...

fid..doremon tu memang sesuai le utk budak2..tapi syin chan tu aku rasa tak sesuai..tu kartun org dewasa..(ni bedasar kan pada cerita yg aku ternmapak tu le..tak sesuai ..dan ade gak kawan2 yg belaja jepun cakap....tu kartoon dewasa...ehhhhe ..) tapi pelik le macam mana derang tak tapi cartoon2 begitu....
tapi yg ye nye byk kartoon mengarut le zaman le ni..kat msia tu..sudah nye ramai budak2 terdedah pada perkara yg sepatutnye derang tak patut tegk....

ok..

Fid said...

rizza
syin-cyan tu mmg utk org dewasa...bkn kanak2
sbb tu aku yg suka tgk anak aku tak suka hahahaaaaa

mmg kisah dia kisah ala2 erotic gatai jpns kahkahkahkah....

kalau zaman aku dok sana dolu citer ni tayang waktu petang....bkn tayang waktu rancangan budak2

kalu rancangan utk budak2 selalunya pagi...

tp bdak jepun semuanya hancuss(yg bangsa jpns laaa)
kecik2 pun dah tau mcm2 yg tak patut tau....

sitilina said...

agaknya benda yg kita restrictkan tu yg dia lagi nak sal kawan2 sumer duk pakat influence kat luar sana.

huhu.

neway sy pon suka doremon shinchan conan semekebende tu. hehe

anamiraa said...

ada member aku sorang memang collect komik doraemon masa sekolah dulu. aku pelik betul tengok. lepas sekolah dapat tengok doraemon barulah paham kenapa hihihihihihhi..

madamoiselleczar said...

fid,
yahahaha...mak suka! mak suka! haku suka ittew kartun sume...hahahahaha..especially detective conan tu! ahaks! ;p

Yan said...

conan? me likey! doraemom + sin chan jarang dapat tengok sbb selalunya time weekend le masa nak melayan CD.. :P

Sya said...

Fid,

aku pon suke layan kartun2 yg ko suke tuh.. hehe.. ;P