>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, August 22, 2008

atari mae da yon! ..

toiu koto de....

aku nak bebel sikit bab ..soalan2 yang kita patut ke idak tanya orang yang bukan pakar.
mean kat forum2 yang pelbagai latar belakang

1. anak saya baru 44 hari selsema banyak kahak..any petua..
jawapan aku:
Bawa pi jumpa pakar kanak2..baik buat fisio ka apa ka dari ko belasah anak ko ngan petua yang ntah zaman mana datangnya.
Lagi satu...kalau susukan anak jagalah makan anda..
kalau bagi anak susu lain...sah susu tu la punya pasai ...bagilah susu ibu...

2. pil perancang atau cara merancang/family planning yang terbaik
Jawapan aku:
Melambak..pilih mana ko nak..Tapi terbaik tak terbaik itu disiplin diri...
side effect pil perancang etc boleh tanya pakcik google....Tapi kalu aku..aku jumpa gynea je terus(gynea aku bayar sendiri ya..company tak cover)
Kita boleh tanya org yg dah ambik apa kesan kat dia la tapi kita takleh anggap kesan kat dia 100% akan kena kat kita juga...guna logik akal la kan...

2 bebelan jerk hahaha

sekian..
+peace+

5 comments:

Yan said...

kalau aku ada power utk menempekkan topik - Utk newbie, SILA KLIK TOPIK NI --mmg aku buat Fid.. tp aku jamin, percentage org yg akan membacanya SANGAT la kurang..

l e t i h

Mummy HnH said...

Salam kak Fid...

hehe, saya pon cam cik yan, dah lama planning nak wat satu thread/topic "FOR NEWBIES", sbb geram jer tgk topik sama di post2 berulang2 kali.. tapi, takut diriku di "banned" plak... ;)

rizza said...

hehehhe yabn & mummy hnh...
buat2 korng nak buat sila kan.. hehhhehe

aku yg selalu menyampuk kat situ..pasti akan timbul kontrovesi hehhehe wat masa ni aku hide je dulu...

Yan said...

macam recently aku menyuarakan pendapat tentang menggunakan minyak cap kapak pada anak / baby.. dan2 plak nama aku kena CAPS.. kah kah kah..

paling tak tahan bila tengok k shiha kena sound balik.. wargh..

Fid said...

korang(anak aku sebut koram)

aku tak tahan tang kak shiha kena tu
itu pasai aku suruh baca dulu thread lain kenali dulu members hahahaaaaa

sbb silap tembak malu....