>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Thursday, August 7, 2008

Itu AKU

 
Apa aku nak share is cerita aku yang korang akan gelak..
sebab aku sangat2 ^&*(#$%^
 
OK..Nak tau apa dah jadi????
 
Ceritanya macam ni
 
Aku minggu ni 3 hari mai opis lambat...
Ponteng morning meeting
Nampakkan.....apa yang aku nak sampaikan
 
pagi tadi..menejer panggil aku sebaik saja dia nampak aku.
So dia suruh aku ikut dia la..
 
then dia kata....
Dia nak talk ngan aku bkn macam boss ngan staff la...dia ala2 fren gitu..Buleh?
 
(so u wanna to listen my true feeling la ya)
 
OK....
 
So dia tanya aku awat lately aku ni suka benar buat hal..
(macam bdak sekolah asrama protes je gayanya)
 
Aku pun bagai org mengantuk disorongkan bantal....
From A-Z.....laaa
 
Aku siap tanya dia...
 
Apa aku dapat tau..
 
Bayangkan project yang aku involve gah dipersada market...US/UK sana la...Untung juta2..menejer promoted..apa aku dapat???????
 
menejer kata...Dia amat2 puas hati ngan prestasi aku project lepas tapi awat project la ni aku buat nak tak nak aja...
 
so jawapan aku...
buat apa aku nak pulun kalau hati tidak senang...
Aku tak dapat apa2 melainkan gaji bulanan..which is akan dipotong every minute aku datang lambat..so aku kata..aku dtg lambat pun company tak rugi...
sbb depa potong gaji aku
 
susahkan ada staff BIJAK lagu ni???
 
Dia tanya awat aku tak pi morning meeting
aku jawap "aku tak suka tengok muka #$%^"
(jawapan paling ikhlas)
 
Dia angguk...dia tau aku tak suka itu orang
Dia kata dia tau aku ni bukan jenis pendam..aku jenis akan luahkan apa aku tak suka...ITU AKU!aku bukan Yes boss type..
(bagus dah faham aku..bagus...)
 
tapi dia kata aku takleh emo laa..aku kata macam mana aku tak emo kalau lahanat tu emo?lahanat tu dah menejemen level patut professional la....
kepimpinan melalui teladan la kan...(ni aku curi ayat kak yan kawan aku..hang ada good point la kak yan..)
 
Aku terus bg tau aja kebenaran yang almost 97% kami mmg tak suka itu lahanat...
 
Dia kata dia akan buat sesuatu..
OK aku tunggu dan lihat
tapi dia minta aku...ubah cara aku fikir jangan negative...
 
korang bayangkan kalu hari2 kita masuk dalam environment with negative charge...
charge +ve dalam kita ni static..tapi charge -ve bergerak...
(apa aku belit ni?)
 
concept dia..charge -ve and +ve akan bertarikan bg meneuralkan tapi kalau charge -ve banyak dr +ve maka wujudlah suasana -ve..logik tak teori aku???
 
Aku tengah pk ni..aku nak back to 'real me' ke nak maintain ''%^&*$% me'?
Oh NO...I'll be a 'better me'
 
ceh konon nak kata aku hebat la konon....
Dia kata aku ni VERY SMART...
I know u r VERY SMART.
Dah kalu aku smart sangat awat hangpa tak nampak potensi aku?AWATTTT?????????????
 
Ya aku memang SMART..BIJAK..BERKARISMA..CEKAP..DAN SEGALA MALA POSITIVE ALTITUDE!
 
Itu aku!
 
soooo WHAT???
 
sekian lepas perasaan yang sebenarnya dah lama terlepas....
 
Aku appreciate juga sebenarnya sebab dia sudi luangkan masa dia nak heart to heart ngan aku
Arigato..
I'm waiting for the improvement
 
Fu-in-ki wo kawate kure yo!
 
p/s: please ignore all the typo or grammar mistake..layannnn
 
 
 
 
 
 
 
 

8 comments:

ImanAzyan said...

Hahahahaha
Hang mmg da' good story teller le che pid. selagi kita x blah dr sini selagi tu kita x abis2 dok umpat si Buduh tu. kita wait n c lar apa lak dia nak buat pas nih...

Che-Cheh said...

I agree pasal cas +ve -ve tu. Keadaan kat sana terlalu byk -ve.

Marisa said...

puas hati kan? baguih...

Fid said...

korang
kehkehkehkeh..

rizza said...

syok sekali balun luahkan segala mala dlm hati....

stay cooolll

NeroEcha said...

Baguih diluahkan gitu biar hilang ape terbuku dihati ko tu...at least drg tahu perasaan ko skrg..chayokk

arina said...

masa hang sembang tu, dalam japanese ka? wuih! tabik spring aku! tak leh imagine aku hang speaking japang!

bagus la tu beb. kadang2 kita ni nak kena make a strong statement barulah orang tau yang kita ni serious. melampau la tu asyik nak pijak pala kita aje kan?

aku doakan hang dapat apa yang setimpal yang telah hang usahakan!

Siti Zaiton said...

nak suh Fid sabar...cam tak patut sbb kalu akak pun akak akan balun gak...muahahahaha