>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, August 27, 2008

weii help me

kawan2 tolong aku

aku ada masalah
masalah aku
walaupun aku busy aku pi menempel ke forum

tolong
i cannot tahan weiii

1. bab tukang bg nasihat tak tgk kiri kanan.
cth: anak FM berak keras..pi cadangkan kurangkan kepekatan susu.
Cet...ni mana belajaq..takkan aku nak biaq...aku tertempel juga!
Dah la bdak tu FM ko pi suruh kurangkan susu dia plak kesian la kat dia
mana nak cukup khasiat..sah2 pihak pengeluar susu dah kaji buat selidik berada keperluan seseorg budak kat usia dia tu

2. bab cadangan nak forum2 (i think thread) la macam forum2 lain kat alam maya
Juga aku sedih gila(padahal tak kacau aku pun)
sbb aku tak mau direction forum yg bnyk membantu aku tu hilang arah tuju

aku ni over ka?
busy body?

sila beri nasihat membina..

sekian...

p/s: ni aku tujukan kat sapa2 yg rasa dia kwn aku....yg rasa bkn kawan aku jgn gatai tgn mengomen naaaa

27 comments:

Ms Lola said...

Aku tak leh nak nolong, nyah. Aku kalu tak lalu, aku ignore je. Sbb tu la aku dah jarang, JARANG sgt nak masuk itu tmpt.

Takpe Fid, kalau dah ko tak leh nak thn diri, nak menempel jugak demi kepentingan sejagat, hang tempel lah Dik Non.

mommy lyna said...

kalau anak berak keras jangan baagi dia makan apa2. nanti dia xberak la.

hehe.

apsal ha. benda2 kaitan kesehatan budak ni pegi je la tanye duktur.

mommy lyna said...

bagi je la susu ibu ke..

[ops, bukan taknak bagi tapi tak dapat. susu xde]

abbi balqis said...

komen je kak. tak salah share pendapat walopon kejam sket. bukan kite g hempuk pale diorg ngn penyodok pun kan. just... sumtimes they need a wake-up-call kot.

bukan abbi balqis.
but ummi balqis nih.

Mama Adib said...

he he sabar sabar. ko sesuai jadi moderator fid.. tp jangan laa strict sangat yea...

bagi aku stakat hal2 berkaitan penyusuan.. dan berkaitan nga anak2 ok kut.. contohnya dari SI aku tau pasal homeschool, Phonic (btl ke aku eja ni) n sampai ke tahap menjelajah blog korang2


tp jangan bagi can citer yg merapik pasal laki ka mak mertua kaa.. bisness depa kaa yg ni mak pun tak berkenan..

arina said...

betapa pentingnya ilmu kan dalam segala segi. yang salahnya bila orang rasa benda remeh temeh(?) tak yah pegi belajar. sendiri boleh tau.

tu la pasal banyak sgt pendapat pakar tak bertauliah hahahahaha!

yang bahaya bila depa rasa depa betul. dan alangkah tak betulnya sometimes tu. yang lagi teruk cuba sebarkan benda tak betul kat orang. ni kira fitnah la jugak kan?

yang boleh aku nasihatkan, marilah cari ilmu dulu sebelum menyebarkan ilmu.

Marisa said...

ok la ok la... atas dasar kemanusiaan.... aku bg idea la ek... kalau budak tu dah lebih 6 bulan.. beli la dia mkn buah2an. ok ke? hehehe

Marisa said...

betoi la.. aku pun belajar bg EBM kat anak aku kat sini la.. masa dulu2 aku bukak..... nak tunggu org komen sikit punya lama... maklum la... org tak berapa nak ada.... tp mmg aku byk belajar kat situ la....

Fid said...

ya
point aku
jomlah kita tuntut ilmu!

mamaaina said...

fid,
kalo rasa pandangan kita tu bernas dan memang ada fakta2 atau bukti2 yg nyata, tak salah kiranya kita berkongsi maklumat.
Tp kalo tak pasti dan tak tahu jwpn sebenar diam2 jerlahkan..
Tu lah sebab aku dah lama tak join apa2 forum...aku lebih rela cari sendiri jawapan,jumpa doktor,buka buku,lagipun skg nie kan uncle goggle kan ada.

Mama Adib said...

ha ha aku tolong gelak sini ok tak..

ada org komen "lovebaby mmg ckp agak direct tp dah mmg betul. so, kena la terima"

ko memang laser tp aku suka ha ha

'PEACE'

rizza said...

hehehhe

teruskan usaha ko fid...

"anak berak keras..... "

jawapan dia 'stop bagi dia makan & bagi dia susu je....' ni utk yg usia anak bawah 1 thn....

ni doktor cakap la.... aku buat n terbukti betul cakap dr pakar kanak2 tu.. hehheh

p/s: aku malas nak tulis kat forum tu... tapi rasa cam nak tulis hehheh.. malas la.... kang kata kita eksyen lak hehhhehhe

rizza said...

mama adib.. biase la tu kalau lovebaby cakap ade la belakang2 kata dia over la ..laser la... tapi ade gak yg mengata tu masih gak sibuk2 baca blog dia timba ilmu .. hehhehhe
sebab nye.. apa yg dia kata tu betul n bernas... bukan main cakap kosong atau berlagak je kan.. hehheh

Fara said...

kak fid...
tempel la selagi mampu hehehe...xmeriah klu xde kak fid. layan...

Mama Adib said...

rizza

stuju laser berilmu org kata ha ha

Mama Adib said...

rizza

stuju laser berilmu org kata ha ha

Sya @ mamaDhea said...

ala fid.. tempel laa tempel laa.. aku suke beb.. aku lagi laa rindu kat "tempelan" otai-otai SI.. huhu..

aku pn byk belajar kat SI tuh.. ni tgh struggle nak hhit target exclusive bfeed nih..

Yan said...

aku kawan hang.. tp aku tak nyempat2 nak komen.. kah kah kah..

tu le yg dikatakan addicted Fid.. dekat, benci.. jauh rindu2.. kah kah kah.. tp percayalah, once kita takde internet xs utk 2-3 hari, harus le habit ni terkubur slow2..

sorry, aku post komen yang tak relevan.. aku lapar tak sudah ni..

Ms Lola said...

Cik Yan,
Aku pun sebenarnya baru nak tanya 'apa sbnrnya yg ko nak ckp ni?' tp ko dah declare awal2 yg komen ko tak relevan.

Erna said...

aku kawan hang kan? *PEACE!*
alahai, anggap je apa yang hang buat ni fardhu kifayah.. orang macam aku ni tak koser dah.. berkurun lama aku tak masuk.. baru semalam aku masuk, tu pun sbb nak baca thread berkaitan entry ana hihihi..

Marisa said...

aku rasa la kan... biaq pi kat depa je la....
kau cakap depa marah....

Fid said...

mmg nak biaq
tapi kesianlah kat anak2 kecik
tambah2 yg mak jenis bendul ikuttttt ja.....

cth powder takleh letak kat petpet bb girl sbb bleh bg side effect cancer..
bkn semua tau...bantaiii ja sbb mak depa kata depa kecik2 dolu2 pun pakai bedak kat pet2...boleh???

mast@work said...

salam kak fid.. saya ni pembaca senyap blog akak..

saya setuju kalau ade komen2 dari senior kat SI tu.. skang ni pun kurang dah saya jejak kaki ke sana.. ye la. banyak tajuk2 merapu je.. orang nak ilmu.. huhuhuhu

Marisa said...

tu la... kadang2 kesian gak... org yg betul2 nak ilmu kena tempias dia.....

farah225 said...

fid,
aku pon kawan hang,heheehh.
selagi ko rasa mampu utk bertahan kat sana,teruskan jerk.berkongsi ilmu.tu kira dakwah gak tu.lam dakwah ni,tk semua org blh terima, ada gak yang menentang.aku pon sama cam erna n others, dah tak kosa jugak dah.hheheeheh.

NeroEcha said...

Peace..aku kwn ko kan..yelah forum tu skrg dah mcm2 mengarut aku tgk jadi topik perbincangan...entah ape2 ntah..harap2 yg baru2 nak join cari le post yg membina jer..yg hampeh tu korang jgn tgk ekk

Mommy Hafiy said...

fid..aku kwn hang kan??hehe..senpai lagi tuhhh..tak tau nak komen apa sbb tak masuk itu tmpt..mcm ms lola jugak dulu selalu la pergi timba ilmu situ walau secara senyap2 tak pernah timbul tp skrg sudah ngarut2 mmg malas nak masuk!