>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Sunday, August 3, 2008

hari ini

Hari ini pertama kali aku pi the garden mid valley tuh
Ya ampun sungguh kejakunan aku..
Maknanya dah lama aku tak pi midvalley.

sampai aku tercengang.."hah...dah siap..."

Al kisah aku nak pi ISETAN sebab aku nak guna voucher yang lakiku dapat menang main bowling.Itu pasai sampai juga ke situ.

Namun hakikat sebenar..Aku ni memang tak layak la pi tempat lagu tuh..Sebab aku memang tak reti!!!!!!

Aku ni kalau jusco je aku reti..jusco je la tempat aku shopping...

Kiranya 2nd time la aku pi ISETAN kat Malaysia hahahahahahahaaaaa

1st time pi ISETAN KLCC beli breast pump avent pertama aku....

Masa aku kat nihon dulu aku selalu juga la lepak ISETAN terutama bila nak cari tempat nak solat hehehehehheee.........
Rest room dia kan best....

Balik aja ke Malaysia terus tak daya nak pi sebab sungguh kecilnya aku kalau pi ISETAN ni kat Malaysia...tidak tidakk..infiority complexe sungguh..

SOGO Malaysia lagi laaaa...
sejak 2003 sekali ja aku pi tu pun sebab aku tunggu tunang aku jemput aku masa aku pi kursus pra perkahwinan tu.....

Tapi SOGO nihon tu suatu masa dulu memang tempat aku window shopping hahahahaaaaaaaaaa.

Ishh tiba2 aku teringat takashima-ya kat Shinjuku?Takashima-ya ada kat mana??lupa dah..shinjuku ke shibuya??mana2lah janji Tokyo...Aku pertama kali pi temankan kawan aku cari bag untuk awek dia....Jakun gila...
Ni apasal erk?oooooooo
bag yang kawan aku beli untuk awek dia tu mak aiii..lawa siot...apa cap aku lupa sbb aku bukan tengok cap aku tengok tang lawa tak lawa....
aku la yang pilih....dia bayar...Lepas tu dia upah aku ngan belikan aku beg jerut hahahaaaa...aku request bila dia tanya nak apa.beg jerut tu aku buat isi kasut kalau aku pi gym..

department store pertama aku jejak kat Japan adalah...Nagasaki-ya kat Hachiooji-city, Tokyo...
Aku pi cari long coat tapi mahal la plak sekali jejalan jumpa deretan kedai2 baju musim sejuk yang amat banyak sampai aku naik rambang mata..
Dari nak cari sehelai aku bantai 4 helai...
2 long coats..black satu grey satu...2 sweater biasa ...blue black and red..merah ang ang....
Akhirnya kawasan itu jadi kawasan aku beli baju musim sejuk selamat 4 tahun...Asal cari fuyu punya fuku aja mesti pi hachiooji hahahahaaaa

So...kesimpulannya aku memang tak reti beli barang kat tempat exclusive....

Tiba2 teringat..Andai kata aku pi Tokyo lagi..aku ingat lagi ka jalan2 shortcut bagai tu?????

Wahhh baru2 ni kat TV ada berita amuk kat Akihabara..
Aku la ni paling teringin nak pi Akihabara sebab aku nak cari digi cam baik punya ngan densyi jisyo baru..
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Berangan la kaulabu..passport pun tak renew2 lagi hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Wakakah..Kalau ingat kisah kat Nihon..memang buat aku jiwang la sebab aku tak pernah mimpi pun nak jejak negara matahari terbit tu.....
Tup2 aku terhumban ke sana
Tiap kali datang musim sejuk(fuyu), spring(haru), summer(natsu) dan autumn(aki) aku akan cakap...."Hiii macam dok oversea la aku ni..."
Dan kawan2 aku akan jawap.."yes u are...ko dok oversea la ngok!"
Hahhhh????

See daydreamingnya aku...

Almaklumlah budak kampung tercampak ke kota metropolitan..mau tak jakun...

Aku ingat lagi pertama kali aku pi kedai barang electric aku pi yamada denki-ya...
Aku beli radio..Yen15000...
Aku bawa balik radio tu tapi rosak...ada orang dengki!

Dah la tak larat nak ingat dah kang makin terasa tua pulak..

sekian bebelan saya pada pagi ini.

p/s: Paling jakun aku pi LV punya outlet uwaaaaaaaaaaaaaaaa.....aku nak lalu pun takut tepi bag!

10 comments:

Marisa said...

aku lagi jakun dr hang sbb aku tak penah sampai lagi The Garden tu.. sbnnya The garden tu nama shopping complex dlm mid valley ke?

Aku kalau dolu2 pi mid valley pun jusco je yg aku terjah..

Kalau pi KLCC aku masuk parkson...

Marisa said...

sungguh best perasaan hang bila hang kata mcm dok oversea....

abbi balqis said...

kelakar la akak ni... sy tak renti2 sengih bace entry nih..

btw, sy akan rasa inferiority complex kalo g KLCC ke.. area Bukit Bintang ke.. ngaahahahahahaha

bukan ape kak, sy pening la tgk org lam shopping complex cengitu... cam takde keje lain asik menyopping2 jek..

(jeles kot..hahahahahahahaha)

p/s: jgn le salu gelak2 cenggitu kak, terbayang cemane akak gelak.. huhu

p/s lagi: kak, sy ni ummi nye si balqis. salah gune ID ni. ni ID usben. tp malas bebeno nk kua masuk so gune je la.. nguheeh

arina said...

aku pun tak penah jejak lagi the garden hihihihihi.. rasa dah berkurun tak ke midvalley. KLCC okey lagi.. tak taulah apsal. sebab aku nyampah parking dia kot.

anyway, good for you!

mama adib said...

ha ha sama la kadar kejakunan kita... aku g MV hari tu pun sbb ada jcard sales...
(save dalam sms tu parking kat ne and d landmark nati kan tak jumpa parking mati mak)

taraf aku n adib jusco and K4 jer..

yang lain kekadang nak masuk pun gerun...

Yan said...

calit Fid.. MV bagi aku OK lagi.. KLCC mak gerun sket.. Pavi lagi la.. jauh laaa sangat.. ntah bila boleh jejak.. kah kah kah..

NeroEcha said...

KLCC dl tpt aku melepak gan kwn2...sebab dl aku keje kat jln bukit bintang....sejak klcc bukak lg...kalau ptg lepas keje pi jogging kat tmn klcc sambil cuci mata tgk org ...kihkikih..byk memory indah kat situ gan kekawan aku....lepas dah berhenti keje kat sana mmg tersangat jarang aku ke sana..lagi pun dha makin sesak..MV lak dl tpt aku 'dating' gan husband aku...jln2 n mana lg tgk wayang kat ctu ler..sampai skrg mmg aku suke ke sana wpun rumah dekat giler kat The Curve n 1 utama...Garden bg aku ler jugak tapi situ byk jual2 brg2 mahal mcm kat Tang....

Erna said...

ana, aku pun menci parking kat MV.. syarat laki aku kalau nak pi MV kena kuar rumah pukul 8 0r 9 pagi...so that sampai je parking lot semua kosong lagi and jalan menuju ke situ clear :P

arina said...

erna!

samaaaa!!! kami memang sebelum subuh dah standby nak pi (over la nih).

sampai2 terus parking depan lift. masa orang berpusu2 datang kami dah ready nak balik hihihhi..

tapi kalau worst case, mak parking aje guna valet parking cititel. 10 hengget tapi amat berbaloi! tak pening pala nak carik parking kat basement.

sekian sahaja ulasan saya pasal parking midvalley.

:P

kuireena said...

Kita semua yg jakun Garden/Pavil/ KLCC (mcm aku gak le tu) kena pi berguru dgn Lola ni.. nak bagi up sikit tahap confidence..hehe