>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, August 29, 2008

topic?

1. Aku baru balik dari SJMC.ESP part II
Result medical check up tahun ini.
Alhamdulillah
Aku makin improve..i mean kesihatan aku...
semuanya better than last year
yang best
lemak bawah kulit pun tak bnyk..sangat minima..maka kolestrol pun minima la..
cukup kalsium untuk tulang....
Alhamdulillah..cuma yang tak improve2 hanyalah berat badan yang tak mau turun2 ni

Dan aku ngan muka pelik tanya doktor...
"abih tu yg saya bagai dipam2 ni mana dtg lemaknya doc?"
doctor sengeh ja
Banyakkan excercise...
tu ja nasihat.

2. Anak aku
Anak aku jarang benar belasah orang
Dia garang ja tapi dia tak 'tangankan' orang
Tapi ada bdak baru (cucu owner baru taska) suka benar tampar muka anak aku
Dah 3 kali aku tengok
Dan berkali2 dah anak aku mengadu kat aku
So semalam aku cakaplah kat pengasuh2nya(aku tgk depa ni tak kisah ja..tak tegur pun bdak tampar anak aku..ke sbb cucu owner?bleh buat suka hati????)

Aku tanya dulu
anak aku ni suka belasah org ka?
jawapan...TIDAK

Si XXX ni memang suka pukul orang ke?

jawapannya YA

aku cakap
kalau dah takleh nak halang dah just ajar dia jgn tampar muka boleh tak?
tampar kaki ke ok lagi la
muka ni sensitif!

pengasuh tu angguk ja

aku bkn nak berkira ngan bdak kecik
tapi bdak tu rebung lagi
kalau tak bentuk la ni tak ada harapan lagi dah...

Anak kita ni kita boleh ajar.
Yang dok jadi aneh2 tu ajar tak kena cara le tu....kalau tua32 jahat tu aku taknak komen la yg kecik2 nih...
Aku memang tak nak ajar anak aku bergaduh..
So aku cakap kat dia...
Elakkan duduk dekat XXX....
Akif tak boleh gaduh ...tak boleh babab orang sebab orang yang babab orang tu orang tak pandai.
Akif pandaikan?
Dia angguk...dan bagi komen

"orang babab tu sama la macam raksasa...jahat.."

ERkkkkkk

3. "Akif kat rumah auntie anamiraa ada 4 ultramans...Nak gi jumpa ke?"
"Tak payah! acif pung ultraman!"

Ultraman sama ultraman takleh bersidang ka?????

4. "Mummy bila hepi besday to u acif?"

Hari2 anak aku tanya...
Aku ingat weekend ni aku nak belilah sebiji kek kecil untuk dia.


5. Start esok aku cuti sampai senin tapi...mlm ni aku tido kat BJ..malam esok pun sbb aku kena tengok2kan cousins aku 10,7,3 ngan bibik depa sekali sebab mak ayah depa pi Bali...
Takleh nak ke mana lah aku..uhuks

sekian..Happy weekend..
Dah nak september dah yaaaaa





3 comments:

Erna said...

weih!! hang tido BJ? dekat la ngan umah aku...mehla..singgah! Tapi tepon aku takut aku tak dak.. biasala hujung minggu hehehe
haha..aku ada try wat kek ultraman harituh..aku baru up kat blog brownies :P hang buat cenggitu je beb!

Ms Lola said...

Hmm, mmgsusah kita nak ngajor anak org ni (tak kira kecik ke besor). Jd the best solution is to avoid them.

Sekian,harap maklum.

p/s: Blog ko ni ramai penyinggah dari SI, kan. Jd aku pun kena pikir-pikirkan lah. (Errk, apa kaitan??)

Fid said...

ms.lola
bukan ka kita ni memang memikirkan ke?
apa jawapan aku ni????