>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, August 5, 2008

MORIB

Last sunday, kami sekeluarga pi pantai morib
Dari aku kecik2 lagi dok dengaq pasai morib..
apa mende morib ni?

so buat julung kalinya kami pun pi...

Astagfirullah hal a'zim

Aku tak akan pi lagi Morib
Aku seru kawan2 toksah la pi...menjijikan...

Kotornya Allah sahaja yang tahu

Sampah bersepah2.
Aku ada snap some photos la nanti bila aku rajin aku upload.

Sungguh mendukacitakan.

Bagaikan berkunjung ke tapak pembuangan sampah!!!!

Aku tak tau pasai apa Majlis daerah kuala langat tak buat apa2. Ke dah tak larat nak buat apa2 dah???

Ke memang depa style suka hidup dalam sampah.

Tong sampah ada tapi sampah berloggokkan.

Bersepah merata..

Mentaliti apa aku tak tau.Sungguh aku kutuk!

Aku harap pihak berwajib buatlah sesuatu.

Ke nak aku bagi gambar ke nak aku bagi kat TV3 ...ahaaa good idea..nanti kalau aku rajin aku forward gambar ke TV3...
selalunya pihak berwajib tempatan ni suka glamour..hahahaaa

Tunggu weekend la aku upload ke PC..hahahaaa

14 comments:

arina said...

hahahahaha! aku dulu lagi dah terkena. aku rasa memang morib ni lama dah mati tau. ada satu lagi tempat nama bagan lalang quite popular jugak. tak tau la ok ke tak.

rizza said...

tempat2 kat msia ni..begitu le..awal2 bukan main gah...lepas tu tak maintain..mana nak sentiasa bagus....
dan satu lagi ..dah memang menetaliti kebykkan org kita...suka2 je buang sampah rata2.....

aku cukup tak lalu nak berpeknik kat tempat2 gitu le ni.... dulu2 ok le...

fid..ko antor je gamabr2 temoat2 kotor kat tv3 ...bior le derang nak wat apa..kalau ade kesedaran pulih la..kalau tak dpt galamer. lee

Marisa said...

aku sokong hang hantar gambar kat TV3.. suh karam singh walia buat liputan

Yan said...

morib? no.. mak tak pernah pi.. tp mmg org kata gini..

bagan lalang, yes.. mak pernah pi.. seafood pun sodap + murah..

sepang gold coast? yes yes yes! << ni base on kata org yg pi la.. mak tak pernah pi..

mama adib said...

setuju sesangat morib tak best.. pantai tak leh mandi n kotor..

bagan lalang pun actually gt2 jer tp aku kerap jg pergi (ha ha last month baru je g).. adib suka main pasir... hu hu itu je laa pantai yang dekat selain dari PD.

arina said...

eh yan sepang gold coast tu dah siap ke?

Marisa said...

wah? Sepang Gold Coast? Sungguh ku tak pernah dengar

Kunam said...

fid, i dah tulis panjang2 but deleted. ntahlah what to say. tak leh nak condem bangsa sendiri pulak! ntahlah. but the saturday before u went was a celebration day for indian, Newly married couple will let their wedding garland into sea with other prayer things. That's all. NO comment!
otherwise, Morib beach i a CLEAN BEACH.( i used go there, i love jogging there in the morning) (my hubby's home town)

Fid said...

kunam is valli kan?

ohh mean i terpergi after festival la..
that's y la bnyk stall jual mainan uwaaa..kopak aku...siap kena beli sekor untraman ke power ranger ke apa ntah lagi uwaaaaaaaaaaaaaaaa

tapi bnyk sungguh lah sampah bekas mknn..
sepah rata2...

Kunam said...
This comment has been removed by the author.
Yan said...

k Ana,
kita takde flash player la.. cer try tengok sepanggoldcoast.com

NeroEcha said...

Morib mmg dah lama gitu ler..dl2 aku pegi zaman 90 an pun dah kotor giler..skrg pun sama ekk.Bagan lalang tu mkn seafood mmg sodap ler..yummy

Ms Lola said...

Bagan lalang tu bukan pantai yg sama ke Sis?

Fid, aku sokong hang email kat alamkaram. ;)

JuJuEE said...

pantai Morib ni dah nak tutup dah. sebab nak bangunkan Pantai Kelanang. kat situ takde la bersih sgt but, facilities ok. ada campsite, ada surau, playground, etc. i used to go there for camping.

Sepang Goldcoast pun cantik. but still under development.

Bagan Lalang pun direkemen la utk pegi. sebab, seafood dia best dan murah.

all of the piccas of these places ada dalam my blog...