>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Thursday, August 14, 2008

gedebiku sayang

salam

Update on my gedebi

Gedebi makin hari makin BIJAKsana....
Makin banyak akal..yang auta pun banyakkkkk

kes 1
Dia tiba2 nak pakai diapers semula kalau kat rumah..kat taska OK aja pakai seluar kecik...

kenapa nak pakai diapers?
acif tak nak e-pesh
kenapa?
acif penat la pergi encing....
Hah???
acif nak main..nak tengok mickey nak tengok jerry...nak baca ABC....penat nak encing....
(penjelasan apa yang mummy faham: Dia tak nak buang masa gi kencing sebab sayang nak tnggal aktiviti dia yang best2)

Habis tu kat school boleh pula pergi toilet....
itu school.....
apa beza school dengan rumah?
rumah best..acif suke...
mummy...speechless......

kes 2
Akif dah besar tak perlu diapers2 ni...
tak nak..nak e-pesh juga...
orang besar tak pakai diapers la
mummy pakai...
hah?
mummy pakai...(terus masuk bilik then keluar bawa something..)
ni e-pesh mummy!
Ni bukan diapers...Ni PAD la...
sama aja macam e-pesh...
Mana sama....
sama....
tak sama...
ayaaa mummy tu...SAMAAAAAAAAAAAAAAA...UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
mummy....speechless

kes 3
kenapa nangis pagi2 bila mummy hantar pergi school
ada orang babab acif
siapa...
ada la..
nanti mummy cakap kat kakak2 jangan bagi orang babab akif...
cakap yaaaa.....
iye....
cakap yaaaaa......
iye.....
apa mummy nak cakap?
Erk....

Kes 4
Asalkan nak tidur aja dia buat katil tu tempat melompat...Daddy marah la..katil bukan tempat main...

Hehhh daddy....apa marah2 acif????
tak baik cakap macam tu...
daddy babab acif...acif kecik lagi...
mummy babab daddy...ok?
tak payah!
akif babab daddy la kalau macam tu....
tak payah....
habis tu???
Acif tak nak tidur dekat daddy!!!!huh......
(ambik kau....anak bengang!)

kes 5
Acif tak nak selipar.nak kasut
kenapa?
selipar pakai kat school..kasut jalan jalan...
oooooooooooooooooooooo................

kes 6
mummy mana ni?
ni apa?
ni...ni..ni..(tunjuk area rak buku)
apa 'ni'?
ni.....
Ohhh nak worksheet....

Huh..penat aku.....ini pun 'ni'..itu pun 'ni'....worksheet pun 'ni'?????


kes 7
asalkan mummy buat muka nak marah dia terus nangis ala2 baby..konon dia kecik lagi tak layak dimarahi......

tak habis mummy terkena...

3 comments:

rizza said...

heheeh clever boy...
tu le gak diolog2 yg pernah berlaku antara aku n hassan.... (ade diantara nye la..)

layan2.....

NeroEcha said...

Same je dialog anak ko gan anak aku tu...sama2 ler kita melayanya nyer

CT said...

suka aaa baca dialog acif ni....clever boy sungguh