>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, August 19, 2008

Pilihan

Aku tiba2..realized that....
Apabila seorang wanita education background engineering besuamikan seorang suami berlatar belakang pendidikan Accounting.....
Adalah satu gandingan yang amat susah untuk aku definasikan hahahaaaaa

When an engineer is discussing something with an accountant...

Bla bla bla bla.....What say u?
(silent)
Excuse me....do u have any comment?
(silent)
I think bla bla bla...u?
(silent)

Helllllllllloooooooooooooo.....u ni ok ka ko ka yes ka no?
(silent)

Erk...STRESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS.....

Apa keputusan abang?
(dia diam dan pandang aku)

STRESSSSSSSSSSSSSSS.....

So engineer naik angin..
I tak suka discuss ngan orang yang takleh buat decision ....

then accountant jawap...
I need time to think and figure out bla bla bla...

OPssss....

Aku terbawa2 cara kerja balik rumah....

Raf....we will 'cad out' this evening...what's ur decision?
(which is they want me to say YES)
so sepantas kilat...pk2.....A ok ..B ok...C ok......Z ala2 ko...tapi OK la....

so dalam 30-60 saat...jawapannya

"yes..please proceed!"

If there is any issue after this can u handle it?

"Yes...."
(walaupun tak konpident )

Carca merba...


Pilihan
Apabila diberi pilihan kenapa mesti ada kerisauan dan keraguan...
Jika tiada pilihan bukan main lagi sedih...
Sudah diberi pilihan rasa pelbagailah pula..
Mana satu ni...

Walaupun aku telah BULATkan satu keputusan aku tetap ada gusar...kenapa?????

Ya Allah permudahkanlah urusanku....

4 comments:

ummi balqis said...

itulah pasallll...

sy lak gini..

sy - background engineering
Dia - IT people..

huhuhuhu kak!

same juga...

nak tggu jawapan "yes" or "no"
mmg lambattttt!!!


aaaaaaaaaaaaaaa!

Marisa said...

alamak... terbalik la kite Fid....

me - accounting backgrond
hubby - engineering background

hanya mampu tersenyum.... mmg sungguh kontrast!

rizza said...

hehehhe kami dua2 engineering background.... memang senang la faham... bila dia wat design/projek dia tu.. balik dia akan cerita kat aku dan kadang dicuss le apa2 yg boleh..kalau aku ade idea ..aku bagi la... kalau aku lupa eng subjek tu nasib le..hehheh

elle said...

hehe..saya background accounting,hubby yg engineering..cam terblk pulak...kalu mintak soh decide on apa2, lamanya hai nak pk..end up wif me yg buat decision....so saya pk, bukannya background yg tentukan, mmg perangai lelaki mcm tuh...mana makcik x hangin..