>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, March 18, 2008

again and again

Actually..
aku tak de tempat nak luahkan melainkan blog ini

Last night...Aku tido lambat lagi(in fact aku tak tau bila aku tertido yg pasti after12am)
He did it again....

ok.jom tido...please switch off the TV, shut down the lappy...switch off the light...activate the alarm...let's sleep...

Na-nak ido!

Kena tido..

Na-nak!!!nak mickey mouse....

Esok early morning u wake up ok...kita tgk mickey subuh esok..ok?

na-nakkkkkkkkkkkkkkkkkk...nak mickey nak mickey....na-nak ido

(jadi ultraman...karate semua monsters.....)
Akhirnya monsters have to on the lappy insert the DVD...

u come here...sit here ..between mummy and daddy...ok watch it from here....
(opss..we start with rat-a-too-ee...)

Then tiba2..
pangggg....
mummy dah abish...

then the daddy wake up..wanna shut down the PC but dia mula jerit...
mickey mickey mickey...
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

pleaselah akif
na-nak ido

dan....
yes we let him watch one more DVD....

Then...bila aku sedar...ada org tgh dok nyusu.....
dah lena pun...pukul berapa aku tak tau

but yes...he can talk even he's sleeping.....(sama la depakan bleh minum susu sambil tido..kita yg dewasa ni mana bleh canggihkan budak2 nih)

aku cakap ngan dia...
esok kena gi school...esok kita start new rule..no TV allow...maknanya kita takleh watch TV...kita kena sembang2 play2..baca buku sahaja.
dia jawap

na-nak la mummy...nak ibi uge....

tak boleh la....

ble laaa...

siap bleh nego ngan aku sambil mata pejam tuh!

Pagi tadi dia tak nangis..dia tido..

nak ido....bye mummy...mata pejam mulut cakap

udah jadi owl ka kamu???

anak aku ni
dia kat school sangat behave....

tapi kat rumah dia practice abih apa dia nampak bdak kat school buat..

victimnya kami la...
kena lanyak bila dia bertukar jd ultraman...

kena jadi apa yg nak...adeiiii

dan....

aku ngan daddynya tak tau nape dia jd gitu

1. sebab dimanjakan sgt ka?
2. sbb dia nak perhatian ka?tak cukup perhatian ka????
3. kenapa...kenapa..

clueless...

10 comments:

rizza said...

fdi..sebab dia nak perhatian mommy n daddy dia...hehhee

Fid said...

rasanya ya laa.sbb aku balik umah sebuk masak sebuk mengemas beg dia..then biar je dia dok tunggu...sian dia...

hari ni aku nak ajak dia memasak la ngan aku....

asparagus goreng belacan heheheee

Marisa said...

fid.. sama la kite.. dan aku PASTI alasan dia seperti yg rizza bg tau.. nak perhatian!

Fid said...

ishhh..masih ada waktukah untuk aku tebus silap ku?

Marisa said...

jgn ckp mcm tu Fid... aku pun sama cam hang... aduh.....

amydaud said...

a ah...sila masak sama2...sian dia sorang2 menunggu..:P

Erna said...

yer la fid..hang involve kan dia la.. mintak dia tolong siapkan meja ke.. tumbuk2 apa yang patut ke.. sambil tu hang sembang2 dengan dia. Asparagus tu..hang kasik dia sebatang untuk dia tolong potong2 ke.. :)

Fid said...

mlm td dia ok
sbb kami balik awal
layan dia
then mlm ajak tido dia setuju

tp menyusu sampai 'habis' laaa...
kena tunggu 'susu jadi' lagi then sambung..baru lena..

anamiraa said...

fid,
selain tv, boleh tak bagi macam games atau apa2 lah yang boleh tarik minat dia. cuba hang cari kat toy r us. atau buat painting ka?

too much tv pun tak elok jugak weh.

lagi satu memang kena expose kat dia guideline. tengok tv sampai pukul 10 sahaja.

mula2 tu memang agak susah sebab depa tak paham konsep siang malam ni. tapi insyaallah lama2 akan paham jugak. macamlah kalau kita amalkan masuk maghrib je tutup tv dan pegi solat. lama2 depa akan terbiasa ngan routine tu.

Fid said...

tu laa
aku mmg tak mau bg dia tonton TV sgt....