>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, March 21, 2008

memikat hati

Kami ni dalam misi memikat hati anak teruna kami

Tengah dok kaji selidik balik tang mana tak kena

1. tak cukup masa bersama dia
2. busy tak tentu pasai
3. dok biar dia main sesorang
4. Tak faham ayat dia...

antara dah dikenal pasti

tang number 4 tu..
Dia mmg angin kalau kita tak faham tapi buat2 faham..kalau tak faham kita kena tanya dia 3333 kali juga..nnt dia akan explain..acting yada2 sampai kita faham
mmglah makan masa..tp dia nak kita buat gitu

tang number 3 tu...
salah aku la juga..ishhh maka dia kena tolong aku masak laaaa...takyah main sesorang

tang number 2 tu daddy dia la

number 1 tu...tak cukup perhatian...
Dia tak mau tidor awal sbb tak sempat nak main ...membaca bagai..sian dia...

Kami dah revised schedule hahahaaaa

Satu lagi dilaporkan..anak aku suka tarik rambut girl! Adoooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Bila aku tanya naper tarik dia jawap..
"tak de ikat..tak antik" (tak ikat tak cantik) buleh?
so anak2 dara sekalian ikatlah rambut yaaaaa

9 comments:

Erna said...

selamat memikat! :)

madamoiselleczar said...

kih kih kih..aku pon kadang2 tak paham ayat danial..ada sekali tu dia baran menjerit2 ckp kat aku -->"mummy..nak matabesi! nak matabesi!" well, aku pon jenuh la pening2 kapla pikiaq apa ke menda yg dia nak tuh???! ropha2nya bila aku tanya daddy dia...dgn selamba daddy dia ckp---> " dia nak VITAMIN C la yang..." pergh...can u imagine that??! apa synonym MATABESI dgn VITAMIN C beb?

anamiraa said...

kahkahkahkahkahkahkah!

kelakau la za!

si arina lak "nak kiket.. kiket"..

mampus aku tak paham. pastu dia pegi bukak peti ais ambik benda alah tu.

akhirnyaa... tu diaaaa....kau tau apa?

memang lah KIT KAT!! kahkahkahkahkahkah! aku je yang tak paham!!!! padahal memang pun bunyiknya 'kiket'!!!

bengong tul!!

Ms Lola said...

fid,
comelnye dak akif ni.... bnyk ckp ke dia?

za,
salut spring aku kat laki hang yg paham bahasa danial tu. laki aku pulak perlukan penterjemahan aku kalau sofea ckp apa2. tensi aku. matabesi wei...... aku tahan....

sis ana,
i mula2 ingat arina ckp kiket (ket as in biscuit). itu logik la kalu tak paham beb...hehe.

anak mak dulu lg la. panggey biskut "bekik"

rizza said...

akif2..pandai dia dah tau rambut macam mana yg cantik tu..hehhehhe

wei madam za...matabesi..hahhhaha

ana...aku tau kiket... hhehehhe

Erna said...

hoho.. cakap pasal bahasa german.. Danish sampai la aku tak paham ckp dia! Ckp laju giler tapi sepatah haram kami tak paham..kesian kat dia ngan ekspresi muka bagai bersunggoh2 cerita.. tapi aku ala2 angguk sambil kata ' sorry dear, sebenarnya mommy tak paham' :p nak buat lagu mana mmg aku tak paham langsong!

Fid said...

kelakar weh bahasa bdak2 ni
harus satu hari nnt aku apply utk jadikan satu entry kahkahkah

mado_ct said...

hehe..kelakar2... ai chan tkder rambut lg so selamatla dr akif tp aidil rambuty dh pjg..agak2 kn tarik ngn akif tak?

Marisa said...

hehe.. anak aku pun sama la fid.. tp dia sibuk nak ngerjakan mama dia. mama dia mana bleh tahan sakit. rambut kena sikay palan2.... mana bley ganas.. yg mama dok tai ci.. pi kat babah.. pi sikat rambut babah....

yg si hakimi lak....dia sebut bell maiau... pehal lak miau..... upenya dia dgr org sebut.. loceng... dia ingat kucing.. tu pasal dia sebut nyiau...