>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, March 10, 2008

PRU 12

Kalau baca blog2 org mmg ramai komen ttg PRU 12 nih

Aku malam tuh....tidur 430am.....sbb aku tunggu nak tengok result...Perghhhhh....anak aku pun join sampai 1am....

Aku....
Fukuzatsu na kimochi dakedo ne....

nan ka...
Yappa...BN ha nanka shinai to kowarecyau ka mon....

BN..DAP...PAS...PKR..BEBAS....
TV1...TV3...Astro AWANI(ni lepas erna sms hahahhaa)

Mmmm.....
Kalah dahsyat juga noo BN...so sila kerja kuat ya....
Aku cadangkan KJ dihapuskan dr menjawat apa2 jawatan..buleh???
ke pak mertuanya yg kena diturunkan dari senarai???
fikir2kanlah ya

Ramai takut...ramai risau....aku pun.....
Ni memang sejarah Malaysia...nanti anak2 aku sure akan jumpa dalam buku sejarah.....

Bersediakah rakyat Malaysia....

Kata nak maju macam barat..macam jepun bagai...Tapi blehka kita terima perubahan pihak pemimpin sebegini?

Aku suka tengok/dengar mereka yg arif bab politik negara berbincang...Penuh fakta dan informasi serta penuh kajian....Mmm.....Tapi yg pro salah satu parti tu aku nyampah..

Kedah,penang,perak dan selangor....semua ada sangkut paut ngan aku...menerima kerajaan pimpinan baru!

Saya ingin mengucapkan all the best to all the pemimpin2 negara/negeri...tak kira apa jua parti diwakili..

sekian....

9 comments:

mado_ct said...

fid..tk der plan nk blk kedah ker?? bulan duk mengambang nooo.. aku tknk blk lg boly??doko ni sumou kana?shinpai shinpai..

Fid said...

ct
balik le
bulan mengambang pun ok per...jgn rocket naik udah leeee

farah225 said...

fid,
aku pon suka panelis yg ulas ttg PRU 12 ni.tp yg memang pro pd satu parti memang meluat.aku suka pengerusi BERNAMA itu.malam tadi pon dia kuas bagus kat tv1.telus n balance.

anamiraa said...

yep, aku bulan tu boleh terima lagi. roket ni yang agak membimbangkan. tapi takpe. kita tengok camna depa lagi 4 tahun ni. can be surprising jugak!

Fid said...

anamiraa
betoi2.....

bulan2 zaman la ni bnyk yg dah ok dr yg dulu....

thn ni 20% kan calon org golongan professional

sitilina said...

bolehkah saya membuat rayuan agar seseorang itu turun dari jawatan?

Erna said...

kehkehkeh... sakan kita main sms malam tu naa...
truly aku ni golongan atas angin jugak seperti apa yg Prof Agus sebutkan.. tapi tu la, bak kata abg aku.. at least now ada check and balance. Kalau selama ni mereka leka, sekarang mereka harus sedar dan kembali ke alam nyata! And kalau tak sedar jugak sapa punca segala masalah tu..tatau nak cakap apa la kan! ngeehee... mcm yg hang dah terang2 tulis tu la! Selamatkan anak-anak kita!

Fid said...

lina
maybe rayuan ditolak hahaa


erna
hahahaaaaa
tu laa...sakan kita noooo

mamadanish said...

fid,
Saya pun tak kisah sgt if bulan yang mengambang..suka jugak,cos mmg thn ni byk yang bijak2 dari bulan ni..

Tapi bab roket ni mmg amat menakutkan..hopefully hanya 4thn jela..

Saya mmg menyampah kat org yang menang parlimen rembau tu..anak menantu sama je..sayangnye,si KJ tu dgr kata bijak..tapi takrif bijak ni if digunakan kebijaksanaan d tempat yang salah,bukan bijak namanya dah..so senang citer..jgn la buat muka tebal..silalah berundur..