>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, March 26, 2008

Daruiiiii

Darui na..
Badan aku rasa macam nak demam le plak
Dari pagi semalam..sakit tekak..then sengal-sengal ....
Ya Allah jangan la bagi aku demam....
Kalau nak kena demam pun biarlah minggu depan
Minggu ni aku ada banyak kerja nih....

p/s: ni aku kuar dari lab jap sebab aku balik office telan panadol...

Kihkihkih...
Semalam dalam darui-darui(rasa nak demam) sempat juga aku menyinggah sales office...tujuan utama nak cari HD camcorder buat kawan kita..Tapi cehhh tak dak plak..
Maka bagi mengubat lara..aku belek punya belek jumpa satu DVD player....loan unit dealer yang returned la...tanya-tanya..RM100..Mmmm...aku call suamiku..Dia kata bleh angkat..
Maka dengan jayanya aku beli la semalam rm100..DVD player..kalau kat luar hatga rm229....
Oklah kan...single disk....
Warranty 7 days jerk....
Maka malam tadi kami pun cubalah guna..Alhamdulillah...OK....

Yang paling puas hati...si anak teruna tu la..Selalunya kalau nak tengok CD kena guna laptop..Tapi semalam dia boleh tonton kat TV....Tidur awal dia.....

Aku semalam juga menyinggah kedai alat tulis beli file ..Untuk simpan nota-nota anak teruna...Aku sengaja beli yang ada gambar a-poo..(pooh) ...Dia suka bukan main lagi!

Pagi tadi...On the way to nursery..Aku tunjukkan dia banana's tree....

Mula-mula dia sebut...banana tiyi..tapi lepas tu

mummy ye ke itu banana tiyi?
ya la..
mane?
mana apa?
mane banana?
Ohh banana belum jadi..
mane?blom jadi????(muka tak puas hati)
Ya banana belum jadi..belum besar sebab tu tak nampak...
butan(bukan) banana tiyi yaa..tak ade banana!

Erkkkkkkk.......

6 comments:

Yan said...

letih le nak tunggu sume benda berbuah Akif ooi.. nak2 pokok durian yg tunggu ntah berapa tahun tu.. keh keh keh..

Ms Lola said...

fid,
dvd player yg mcmana ni 200 lebey jer?
habaq mai sket kat aku.

anamiraa said...

so, jadi demam ke tak nih?

rizza said...

demam2 pun sempat memblog ko fid...

take care!!

Fid said...

ms.lola
dvd player yg single ..sebiji je dvd bleh masuk
cap company aku..heheheheee
jamin high 'IQ' type hahahaaa

anamiraa
tak jadi demam sbb sudah telan panadol
kebah laaa

rizza
demam tak dan jadi laa

sitilina said...

hihihihi