>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Saturday, March 29, 2008

takkan baru terfikir?

Hahahhahahaa

aku nak gelakkan diri aku
setelah anak aku berusia 2 thn 6 bulan baru aku boleh berfikir tentang gi nursery dia naik bas kilang

Alangkah malangnya..sampai kena ambik masa 2 thn 6 bulan baru terdetik kat akal nak naik bas

Serius tak terfikir langsung

Kalaulah masa awal-awal dulu lagi aku dah boleh guna akal berfikir lagu nih...bagusnyaaaaa

Kisahnya macam ni
sejak pindah opis ke bangunan baru nih.....Hari2 aku dari lab nak balik opis aku kena lalu tepi bas kilang yg tengah tunggu orang naik..Aku tengok bus tak penuh pun...so pada suatu hari aku tiba2 dapat idea call HR dept tanya......Selama ni orang dok bagi tau aku bas tu untuk operator aja...Cehhh...Tapi aku ala2 nak nego la..ala minta tumpang sikit ja..nak suruh aku bayar sehari 50 sen pun tak kisah..

Bila aku call..orang HR kata sapa2 pun bleh naik..kompeni sudah bayar....Maka teruslah aku decided naik bas gi taska..

Maka
hasilnya...
  • Aku sampai taska awal.....paling lewat pun 630pm...
  • Aku boleh main ngan anak aku..gurau senda...tengok dia main etc
  • Aku dah tak gaduh ngan lelaki itu lagi dah....Aku dah tak kisah sangat dia lambat ka dia tersangkut traffic jammed ka...kahkahkah....
  • Aku boleh mandikan anak aku sebelum Maghrib (kat taska laa)
  • Aku boleh tanya perkembangan anak aku hari-hari,,Sebab aku akan lepak taska lebih kurang sejam tunggu itu lelaki..
Jadi untuk tidak menyebabkan aku keep saying...'awatla bodo sgt dulu' aku pun cari la alasan.....

  • aku dulu bawa bnyk bags
  • aku dibagitau itu bas hanya utk operator
  • aku dulu memang tak terfikir!
pi mai pi mai tang tu juga laa..

Ish ish.........

1 comment:

Marisa said...

Fid, better late than never okeh?