>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Saturday, March 15, 2008

politik

kahkahkahkahkah
aku tak mampu nak stopkan diri aku dr membaca blog2 dan berita2 ttg politik..bahana pru12 lah ni

baca punya baca sampai bleh gelak sebab mmg kelakar....

sat itu sat ini

putaq belit tunggang langgang semua ada!

Ish ish ish...dah yg menang lak bertelagah...dah tu yang hampir2 kalah plak bertelagah..
mcm2 la..
ada yg sampai ke tahap rela derhaka pun ada..ish ish ish..

untuk apa?
kalau same parti menang tak kisahlah kan sapa MB pun kan...undi utk parti bkn individukan..sudah cakap sila bikin lah kan?

iya2 dok kata vote for the party not individu..tup2 bila timbul soal nak jadi ketua pakat bertelagah....
apa sudah jadi????sudah nyanyuk ka?
sama party sama agama..sama bangsa ...nak gaduh rebut juga?
Hanya kerana KUASA?

Memalukan sungguh la...

tapikan itu mamat nak jd MB iya2 tu...aku kalau tgk muka dia mmg tak dak aura..mmg meluat menyampah tahap monster meluat kat ultraman!!!

ahli2 politik bagai ni..Dah menang tu buat la kerja yg dok gaduh sesama sendiri tu apa kejadahnya????

Come on laa
kata Nak jadi negara maju...berfikiran dinamik....dok bg cth negara2 gergasi bagai....Tau dak depa kat negara maju sana depa tak dak masa nak berkelahi berebut nak jadi ketua...ish ish ish...
kalau depa berkelahi pun secara org bijak pandai...
ish ish ish...

Tak tau la press/news negara2 maju berminat ke idak nak cover bab rakyat malaysia dok berebut nak jd ketua nih?
kalau ada...mmg mengaibkan..
kalau tak dak...Malaysia tu kat mana ya?
yang orang utan gantung2 kat pokok tu ke?

Erkkk.....

btw
hari ni sabtu
aku kerja...heheheheeee

OK
なんか日本語で書こうかと思って。。。ふふふふ
うちのパソコンで読めるのかな。。。いや。。どうでもう良い。。書こう。。。

何にを書きたいのかな?

tamat.malas plak.

1 comment:

Marisa said...

mmg la PRU12 kali ni hangat la. kadang2 rasa mcm kucar kacir je malaysia ni..... takut la aku nak fikir...