>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Thursday, March 6, 2008

cuti lagii

aku cuti lg
smlm mmg aku ambik cuti...sbb ada folo up check up anak aku
tapi hari ni aku EL sbb anak aku tak sihat lg....

batuk..kahak tak sudah2..ponat den..
bila dia berkahak gini mmg dia nak nenen je memanjang adeeiiiii..


smlm aku gi renew driving lesen aku yg dah expired 1 march then pi lhdn...

ya ampun harus patah semangat kalau tiap2 bln berurusan ngan kaunter2 gitu.....

aku pi pej pos shah alam...
system down...erkk...pi lhdn dl la...
tunggu dalam 5 org tapi lama noo...
kaunter ada bnyk tp tak semua ada org jaga..tak cukup org kot

dapat berurusan dan Alhamdulillah dilayan ok....

then pi pos opis tesco shah alam...aku ambik number tunggu dlm 20 org..tup2 sampaii giliran....lesen takleh wat kat sini kena wat kat giant pos opis....erkk...abih tu nape kat depan ada tulis boleh???
ohh situ tak update...nape tak lekat satu notis kata tak update???
saya ada ramai lg nak entertain ni...what?????

speechless aku...

aku pi giant plak....ambik number...pergh lagi 40 org...lunch dl la...sudah lunch pun ramai lg.......number aku 1235..
sekali ting tong number 1235 sila ke kaunter 4..aku pun pi..
tup2...lesen takleh wat kaunter ni ...gi kaunter 1-3...erk...abih tu nape tekan number ni>nak kena ambik number lg ke nih?
tak gi je kaunter2 sebelah..

aku gi kaunter satu..

ehh nape ada 2 org ni?number berapa nih?
number saya kat kaunter 4 tp kata takleh renew kat sana...ohh....
tp alahai itu minah punya muka sgt masam..
apsal buat muka masam kat saya?
nnt org bising sbb giliran dia tp entertain org lain...
erkk..bkn saya potong Q itu sistem u all yg kurang bagus...
kalau nak bising2 saya pun bleh buat bising...dah la tunggu berjam sampai giliran kata takleh buat kat kaunter tu plak....sorry ya encik saya bkn potong Q derang ni la...(nah aku salahkan korang)...ok2...sama le kita dia senyum ...thanks...
minah kaunter..plak...sorry ye kak...tak pe..dah siap?
ok kerja elok2 nooo.....

sib baik aku tak berurusan selalu..kalau idak mau dapat darah tinggi...

sistem perkidmatan WAJIB dimajukan jadi lebih efektif......

anak mummy..cepat la hilang kahak bagai tuh....

6 comments:

Ms Lola S. said...

aku pon cuti semlm. E to the L - sbb sakit, pehtu doc tak offer MC. aku ni pulak jenis segan nak mintak MC gitu.

anamiraa said...

bestnya cuti! tak kiralah MC ke EL ke..hahahaha..

tang kaunter tu, memang hampeh! kalau nak terkena tu dari A-Z lembab!

Yan said...

tetiba aku tergerak nak tengok driving license aku yg terperuk dalam purse.. mati 2010, fuh!

esok mak nak EL.. parents datang.. boleh ke bagi alasan ni? keh keh keh..

kaunter? hmm.. dah agak lama aku tak pi mana2 kaunter.. LHDN la kot lepas ni.. ntah pape dia buat kat sistem dia.. takley load plak digital cert hubby + aku.. cis.

Fid said...

ni korang
aku dgr ura2 kompeni aku nak offer MSS mandatory separate skim kat sapa2 depa nak bg...kalau bg kat aku pun aku rela hahahaaaaa

aku ni kiragaban punya tahap tak bermotivasi langsung nak pi kerja..hari2 pun apply kerja lain hahahaa

Erna said...

wahaha... tensennya kalau aku jadik hang.. pi sana takleh..pi sini takleh! huhu...
wah..hang nak MSS ke? ni sama ke ngan VSS? aku blur skit part2 ni..hehe
beb, nnt aku email ek..lum sempat mengarang lagik ihiks!

Fid said...

erna
V/Mss tu lebih kurang laaa..kalu la aku dapat hahahaa